x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O nonagenară din SUA a condus aceeaşi maşină timp de 48 de ani! Vezi câţi kilometri a parcurs

O nonagenară din SUA a condus aceeaşi maşină timp de 48 de ani! Vezi câţi kilometri a parcurs

04 Apr 2012   •   15:54
O nonagenară din SUA a condus aceeaşi maşină timp de 48 de ani! Vezi câţi kilometri a parcurs

Diagnosticata cu cataracta luna trecuta, o (stra)bunicuta americana rezidenta in Florida, ajunsa la venerabila varsta de 93 de ani, a decis sa isi parcheze definitiv masina la care a tinut atat de mult.

Rachel Veitch si-a cumparat autovehiculului, un Mercury Comet Caliente, in februarie 1964, contra sumei de 3.289 de dolari, parcurgand in cei 48 de ani, exact 927.000 de kilometri.

Femeia, care are patru copii, din trei casnicii, noua nepoti si 11 stranepoti, declarat Fox News ca nu va oferi masina niciunuia dintre membrii numeroasei sale familii. "Nu cred ca va putea cineva sa aiba grija de ea asa cum am avut eu", a explicat fosta asistenta medicala, care, in cei 48 de ani la volanul aceleiasi masini, nu a avut parte decat de un singur accident, produs in 1980.

Detinatorul recordului, consemnat in Guiness Book inca din 1998, al numarului de kilometri parcursi cu aceeasi masina este Irv Gordon, care a parcurs 2,719 milioane de kilometri la volanul unui Volvo P1800 fabricat in 1966. Ulterior, Gordon a anuntat ca a depasit 4,82 milioane de kilometri, performanta neoomologata insa.

×
Subiecte în articol: mercury florida guiness book bunicuta