x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O nouă maladie: somnambulism pe SMS

O nouă maladie: somnambulism pe SMS

de Irina Cristea    |    07 Dec 2011   •   21:00

La sfarsitul unei zile foarte grele s-ar putea sa vrei sa tii telefonul mobil departe de dormitor. Nu de alta, dar o noua forma de manifestare a stresului incepe sa 'bantuie'. Si are de-a face direct cu telefonul.

Cercetatorii australieni sunt cei care spun ca au descoperit noua forma de somnambulism, botezata de ei 'sleep texting'. Vei sti daca suferi de asa ceva daca afli de la prieteni, colegi sau rude ca trimiti noaptea SMS-uri incoerente de care nu ai habar a doua zi. Asta in conditiile in care stii precis ca nu ai intarziat la nici o petrecere prelungita si bine stropita cu alcool inainte de a adormi.

Li se intampla, spun specialistii, celor care au atatea de facut in timpul zilei (cand sunt treji, se intelege), ca nici noaptea, in somn, nu se pot relaxa complet. 'E ca si cum ei sunt de garda in loc sa doarma', explica unul dintre coordonatorii studiului, citat de publicatia The Telegraph.

Ca sa previi astfel de probleme, bine-ar fi ca la culcare sa te desparti de telefon. Eventual, sa il exilezi in alta camera. Nici nu o sa mai fii tentat sa verifici inca o data mail-ul sau Facebook-ul, nici nu vei risca sa trimiti, fara sa fii 100% staptan pe ceea ce faci, SMS-uri pe care e posibil sa le regreti. Este pentru prima data cand un studiu face referire la SMS-uri transmise in somn. In urma cu cativa ani a fost studiat un alt fenomen bizar si asemanator: trimiterea de e-mail-uri in somn.

×
Subiecte în articol: fun