x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oameni vs masini

Oameni vs masini

16 Sep 2005   •   00:00
Oameni vs masini
FILM
Cum o ia razna un avion invizibil dotat cu un creier artificial

Scenariul nu e nou: o arma dezvoltata in laboratoarele secrete si considerata "de neinvins" o ia razna si se intoarce impotriva celor care au creat-o. In rolurile principale: niste avioane superinteligente, fara stewardese la bord. Aventuri. In filmul de aventuri al regizorului Rob Cohen, Stealth, pilotii marinei americane Ben Gannon (Josh Lucas), Kara Wade (Jessica Biel) si Henry Purcell (Jamie Foxx) fac parte dintr-o divizie de elita de piloti de incercare pe avioane de vanatoare secrete tip stealth, numite in film Talon.

Sunt cei mai buni dintre cei mai buni si sunt constienti de acest fapt. Ofiterul lor comandant, cap. George Cummings (Sam Shepard), prezinta echipei pe noul lor camarad de zbor - un UCAV (Vehicul Aerian de Lupta Automatizat), poreclit "Edi".

Desi Ben ezita sa "scoata omul din ecuatia razboiului", Cummings ordona echipei sa efectueze prima lor misiune reala alaturi de "Edi". Spre amuzamentul lor, "Edi" se dovedeste a fi un coechipier excelent, iar ei isi elimina cu succes tinta de lupta. Dar pe drumul de intoarcere spre baza, la bordul portavionului U.S.S. Carl Vinson, "Edi" este lovit de fulger. Creierul artificial al avionului se dezvolta intr-un mod pe care creatorul sau nu l-ar fi putut prevedea niciodata. In ciuda rezervelor lui Ben si ale lui Henry, Cummings declara ca "Edi" este gata sa se alature din nou echipei in aer.

In urmatoarea lor misiune impotriva unui dictator militar inarmat cu arme nucleare dintr-o indepartata provincie din China, problemele serioase aparute la circuitele "creierului" lui "Edi" nu fac decat sa se agraveze. Ben decide ca riscurile unei misiuni de lupta in aceste conditii sunt superioare securitatii lui, a lui Henry si mai ales a Karei, de care este pe cale sa se indragosteasca. Atunci cand paraseste misiunea, "Edi" incalca ordinele si executa atacul de unul singur.

Pericolul se mareste cand "Edi" se decide sa execute o misiune ultrasecreta care, daca ar fi avut succes, ar fi evoluat intr-un Armageddon nuclear mondial. Si doar Ben poate preveni acest fapt.

  • Titlul original: "Stealth"
  • Genul filmului: Actiune/ SF
  • Regie: Rob Cohen
  • Cu: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard
  • Durata: 121 de minute


  • Cei 4 fantastici - aventuri cu mutanti


    Un alt film care a intrat in cinematografe este productia inspirata din personajele de benzi desenate "Cei 4 fantastici". Visul de o viata al inventatorului si al omului de stiinta dr. Reed Richards este pe cale sa se realizeze. Dupa ani de speranta, el este desemnat sa conduca o expeditie in spatiu, in centrul unei furtuni cosmice, unde spera sa descopere secretul codului genetic uman. Misiunea debuteaza fara evenimente speciale, pana in clipa in care Reed descopera o eroare in calcul. In cateva minute, evenimentele se precipita. Statia spatiala pe care se afla expeditia este inghitita de nori de radiatii cosmice, care provoaca modificari genetice membrilor echipajului. La intoarcerea pe Pamant, fiecare membru al echipajului descopera ca s-a transformat in personaj cu puteri supranaturale.

    DVD&VHS

    Marea depravare


    Marea depravare este un film despre… o adunatura de depravati. O comedie cu o distributie foarte reusita, care plaseaza in centrul actiunii o familie de mici intreprinzatori dornici de avere in regim de urgenta. Vaughn Stickles (Chris Isaac) si sotia, Sylvia (Tracey Ullman), reprezinta in acest film o specie foarte ciudata de proprietari de ma gazin. Cand viata lor parea sa fi atins o etapa in care imprevizibilul nu prea isi mai are locul, ceva este pe cale sa schimbe radical lucrurile. In momentul in care Ray Ray Perkins (Johnny Knoxville) intra in viata Sylviei, cuplul are parte de o explozie…

    Urmasul Mastii


    Filmul este continuarea celebrei comedii "Masca", un film care la vremea sa a cunoscut o popularitate fantastica, datorita interpretarii exceptionale a lui Jim Carrey. Astfel, deja celebra masca gasita in prima parte reuseste sa dispara din nou. Pe scurt, eroii principali: Tim (Jamie Kennedy), Tonya (Traylor Howard) si catelul Otis sunt "supusi" unei noi serii de aventuri, cu sau fara voia lor, mai exact in functie de dorintele mastii buclucase.
    ×