x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Omul de Oţel, noul Erou

Omul de Oţel, noul Erou

01 Mai 2008   •   00:00

Un film după benzi desenate marca Marvel, pentru amatorii genului

Paramount Pictures şi Marvel Entertainment prezintă o nemai­pomenită aventură, “Iron Man”, povestea unui industriaş milionar şi inventator genial, Tony Stark (Robert Downey Jr). În calitate de CEO al Stark Industries, cel mai mare furnizor de arme al Guvernului Statelor Unite, Tony, a dobîndit un statut de celebritate, protejînd interesele ame­ricane pe tot cuprinsul globului de cîteva zeci de ani.


PRIZONIER. Stilul de viaţă lejer al lui Tony rămîne doar o amintire frumoasă atunci cînd convoiul său este atacat, iar el este luat ostatic de un grup de insurgenţi, după un test de arme la care asistase. Rănit de un şrap­nel, chiar aproape de inima deja slăbită, Tony trebuie să construiască o armă devastatoare pentru Raza (Farant Tahir), misteriosul lider al insurgen­ţilor. Ignorînd cererea ră­pi­torilor, Tony îşi foloseşte pute­rea minţii şi ingeniozitatea pentru a-şi construi o armură specială, care îi va îngădui să supra­vie­ţuiască şi îl ajută să scape din captivitate.

 

SUPERPOWER. La întoarcerea în America, Tony trebuie să facă pac­e cu trecutul său şi să direcţio­neze Stark Industries pe un drum nou. În pofida rezistenţei lui Obadiah Shane (Jeff Bridges), mîna sa dreap­tă şi directorul Stark Indus­tri­es, care a preluat controlul absolut al companiei pe parcursul absenţei sale, Tony munceşte zile şi nopţi în atelier pentru a-şi construi un costum special, un costum-armură, care îi va da puteri supraomeneşti, pe lîngă protecţie fizică.

Cu ajutorul asistentei sale, Pepper Pots (Gwyneth Paltrow), şi a unui mi­litar în care are deplină încredere, Rhodey (Terrence Ho­ward), Tony descoperă un complot perfid, cu implicaţii la nivel global. Îm­bră­cîndu-şi pu­ternica ar­mu­ră roşu-aurie, To­ny pro­mi­te so­lemn să apere lu­mea de ne­drep­­tăţi sub no­ul său alter-ego, Iron Man.

 

Video & DVD

ALTE NOUĂ SĂPTĂMÎNI ŞI JUMĂ­TATE. Deşi au trecut ani buni de cînd John (Mi­ckey Rourke) şi Eli­zabeth (Kim B­a­singer) s-au des­părţit, el ră­mî­ne în continuare puternic marcat. Amin­ti­rea acelor zile fierbinţi, aven­­turile de neuitat îl bîntuie mereu, iar ne­pu­tinţa lui de a o aduce din nou alături îl aduce în pragul dispe­ră­rii. Cînd nu mai între­ve­dea nici o spe­ranţă, el află că Elizabeth va avea o expoziţie de pictură la Paris. John o va întîlni aici pe enigmatica Lea (Angie Everhart), o veche prietenă a fostei sale iubite. Încercînd să afle adevărul de­spre Elizabeth, John devine fascinat de aceasta. Ceea ce urmează este un joc misterios, plin de erotism...

 An: 1997

Suport: DVD

Gen: Dramă/ erotic

Cu: Mickey Rourke,  Angie Everhart

Regia: Anne Goursaud


DEPARTE DE EA. Fiona (Julie Chris­tie) şi Grant (Gor­­­don Pinsent) sînt căsă­toriţi de peste 40 de ani.  Viaţa lor a fost una norma­lă, cu bucu­rii, dar şi cu obstacole. Mai mult decît atît, ei nu au fost separaţi nici măcar o zi.  Acum însă, în pra­gul bătrîneţii, Fiona află că este bolnavă de Alzheimer. Îm­pre­ună, cei doi de­cid ca ea să fie internată şi, pentru prima oară după multe dece­nii, ei se văd nevoiţi să stea departe unul de celălalt. Ne­cruţătoarea ma­la­die şterge rapid toa­­tă memoria Fio­nei. Disperat, Grant  încearcă în za­dar să-şi facă soţia să regăsească o amintire din cei 45 de ani de căsni­cie. Însă Fiona se îndepărtează total de trecut, gă­sin­du-şi liniştea în cel mai neaşteptat mod...

An: 2006

Suport: DVD

Gen: Dramă/ romantic

Cu: Julie Chris­tie, Olympia Dukakis

Regia:  Sarah Polley

×
Subiecte în articol: film tony