x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oprinţesă la New York

Oprinţesă la New York

15 Feb 2008   •   00:00

Un basm Disney, actualizat şi americanizat

 

Un basm Disney, actualizat şi americanizat

 

 

Ei bine, şi vrăjitoarele au evoluat. Cel puţin asta ne demonstrează noul film Disney “Magie în Manhattan”, care a intrat din acest week-end în sălile noastre de cinema. Actualele vrăjitoare nu mai vrăjesc prinţesele să ajungă într-un sicriu de cleştar până când vine Prinţul, ci procedează cu mult mai brutal: le exilează cât mai departe de lumea poveştilor. Să zicem... în Manhattan

Clasic. O poveste clasică Disney se întrepătrunde cu lumea mo­dernă din New York-ul zilelor noastre, într-un basm despre o prinţesă (Amy Adams) din ţinutul Andalasia, care e azvârlită în inima New York-ului de o regină malefică (Susan Sarandon). La scurt timp după sosirea ei aici, Prinţesa Giselle începe să îşi schimbe perspectiva asupra vieţii şi iubirii, după ce întâlneşte un chipeş avocat (Patrick Dempsey – frumuşelul chi­rurg din “Anatomia lui Grey”, pentru fani). Oare felul cum e privită iubirea în basme are şanse să supra­vie­ţu­ias­că în lumea reală?

 

 

 

Remuşcare: şapte nominalizări Oscar

 

 

Un film cu şapte nominalizări Oscar are premiera în acest week-end. Poveste de dragoste ce se desfăşoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea după cunoscutul roman al lui Ian McEwan se învârte în jurul micuţei Brionny, o fetiţă de 13 ani care schimbă vieţile tuturor din jurul ei când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul sorei ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declaraţiei lui Brionny, Robbie iese după ani de zile din închisoare şi face tot posibilul să-şi ia viaţa de la capăt.

×
Subiecte în articol: film