x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Orasul blestemat

Orasul blestemat

14 Apr 2005   •   00:00

MISTERE
Un spirit malefic stapaneste Irakul

Un pasaj din paginile Bibliei descrie urmatoarea scena: "Un inger puternic a ridicat o piatra uriasa si a aruncat-o in apa, spunand: «Prin violenta, acest mare oras va fi distrus.» (Revelatia 18:21)"

  • de RADU POPA

  • In Biblie, scrie ca profetul Daniel a postit si s-a rugat 21 de zile. El "si-a deschis sufletul in fata Domnului", sperand sa poata face o "calatorie" pentru a vedea viitorul Israelului. In cea de a 21-a zi de post, in timp ce statea pe malul Fluviului Tigru, Ingerul Gabriel s-a aratat in toata splendoarea sa. Acesta i-a spus lui Daniel ca, inca din prima zi, ruga sa a fost auzita de Dumnezeu si ca el venise sa-i aduca raspunsul. Dar de ce i-au fost necesare 21 de zile pentru a ajunge? Gabriel a raspuns ca un demon persan foarte puternic i s-a opus. Si, pana cand Arhanghelul Mihail nu a venit sa-l ajute in lupta, el nu a putut sa invinga, fiind impiedicat sa isi continue calatoria. Potrivit teologiei persane, spiritul era Arimanius. Zoroastrismul, veche religie persana, il considera "Negustorul Mortii", cel mai puternic si mai egoist spirit rau, ce poate provoca, oriunde apare, razboiul, moartea si cele mai rele lucruri. Arimanius era conducatorul cacodemonilor, "ingeri exilati", alungati din Rai pentru pacatele lor. Numele provine din cuvintele grecesti "kakos" si "demoin", care, in traducere, inseamna "spirite rele", fiindu-le atribuit de astrologii medievali pentru a-i caracteriza pe ocupantii celei de a 12-a "Case" a Zodiacului. Vechii astrologi denumeau "cacodemon" un "spirit rau" ce poseda o incredibila putere de metamorfozare, nestiindu-se niciodata sub ce forma urma sa apara in fata muritorilor. Cacodemonii erau spirite rele, in timp ce "Agatodemonii" erau spirite bune, prietenoase.

    SPIRIT. Vechii astrologi credeau ca fiecare om este "posedat", inca de la nastere, de un spirit bun sau de unul rau, care actioneaza ca un "intermediar intre muritori si zei". Dupa expulzare, cacodemonii au zburat, indreptandu-se spre diferite regiuni de pe Pamant, in speranta ca se vor putea aseza acolo. Pretutindeni, insa, ei au fost primiti cu ostilitate si alungati de oameni. Drept razbunare, ei au hotarat sa-i distruga pe pamanteni. Arimanius si adeptii sai s-au stabilit, in cele din urma, intr-un loc situat intre Rai si Pamant, pe un taram numit "Ariman-bad", aflat, potrivit vechilor scripturi, chiar deasupra Bagdadului. De acolo, cacodemonii puteau interveni si incerca sa ii corupa pe conducatorii lumii.

    "CEASUL NUCLEAR". Fostul conducator al Irakului, Saddam Hussein, a demonstrat ca era un adevarat "spirit al Raului", periclitand pacea si securitatea lumii si, in special, pe cea a Israelului. El poate fi considerat un adept fidel al doctrinei lui Arimanius sau, chiar, "mana dreapta" a acestuia in epoca moderna. Declansand ostilitatile premergatoare declansarii razboiului cu Iranul, invadand o tara mica, Kuweitul, lansand rachete "SCUD" impotriva Israelului si incercand sa construiasca arme de distrugere in masa, Irakul s-a situat in centrul atentiei puterilor nucleare ale lumii. Cea mai puternica arma detinuta de irakieni a fost racheta "Tammuz". Potrivit religiei babiloniene, Tammuz era fiul lui Nimrod din Semiramus, ce salasluia pe taramurile Lumii Subpamantene. Specialistii in problemele Bibliei sunt de parere ca profetii evrei au prevazut tehnologia secolului XX, inclusiv ogivele nucleare si faptul ca Iranul ar putea sa le foloseasca. Chiar si proorocul Zaharia ar fi descris utilizarea unei bombe nucleare de catre Israel. Analistii politici si militari cred ca eliminarea sau anihilarea lui Saddam Hussein ar fi preferabile unui conflict soldat, deja, cu prea multe victime.

    ×