x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paradoxuri britanice : Dominaţia AC/DC şi criza economică mondială

Paradoxuri britanice : Dominaţia AC/DC şi criza economică mondială

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Oct 2008   •   00:00
Paradoxuri britanice : Dominaţia AC/DC şi criza economică mondială

O stranie coincidenţă îi face pe jurnalştii de la The Guardian să constate că de fiecare dată când celebra trupă rock domină topurile, economia intră în criză. The Guardian susţine că acest aspect straniu datează de 35 de ani.



„Black Ice”, noul albumal trupei AC/DC domină clasamentele muzicale de profil. Poziţia trupei coincide cu problemele pe care economia Marii Britanii le are de pe urma celei mai mari recesiuni mondiale din ultimele decenii.  Ciudata coincidenţă remarcată de cotidianul britanic datează chiar de la înfiinţarea trupei, în 1973. Atunci, apariţia australienilor pe piaţa muzicală a coincis cu începutul perioadei de criză a petrolului, perioadă în care preţul acestuia s-a mărit de patru ori.  AC/DC a fost ultima dată  pe primul loc în topuri în 1980. Şi atunci Marea Britanie era la un pas de recesiune. Albumul "Back in Black", unul dintre cele mai bine vândute din istorie, a fost lansat când inflaţia Marii Britanii ajunsese la 20%, iar numărul şomerilor era de două milioane.

Curios este faptul că  odată cu revigorarea economiei britanice, popularitatea trupei a avut serios de suferit.  Albumul "Fly On The Wall" – scos în 1985, a 0 înregistrat vânzări deloc impresionante. Ulterior, în 1990,  "The Razors Edge", album care a readus trupa în topuri,  Marea Britanie s-a confruntat cu o nouă perioadă de recesiune.  Acum, "Black Ice", albumul care  a fost lansat pe 20 octombrie, şi care cuprinde primul single, "Runaway train", - difuzat la radio de la sfârşitul lunii august, coincide cu puternica criză economică mondială .Lansarea „Blacke Ice” a venit după opt ani de la precedentul material, "Stiff Upper Lip", marcând începerea unui turneu mondial de promovare care va dura 18 luni.

×
Subiecte în articol: lumea