x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

21 Apr 2005   •   00:00
CARICATURA
(C)RAMPE

Ma sterg pe blugi si merg mai departe

Intr-una din zilele trecute m-a gainatat cineva dintr-un pom si m-am gandit ca e de bine, mai ales ca, dupa ce mi-am trecut degetele prin par, mi-am dat seama ca, fiind pe strada, n-aveam si eu unde sa ma spal. Asa ca m-am sters pe blugi si-am mers mai departe. Norocul nu mai avea cum sa dea peste mine, pentru ca deja daduse; cel mult, puteam sa sper sa dea o masina peste mine sau, mai rau, camioneta asta care-mi arunca fum in ochi.

Fum in ochi, praf in ochi, pietre-n ochi, orice, dar numai in ochi sa fie. Asa ca ma-ntreb si eu, ca omu’, ce este viata daca nu un fum, un praf, o piatra sau orice altceva aruncate-n ochi? Dar omul? Ce este omul si incotro se-ndreapta el? Dar ce este o ploaie? Dar ce este ceea ce este? Ceea ce este chiar este, sau e aruncat asa, la deruta, sa ne bulucim toti ca musca la balegar?

Domnilor, domnisoarelor si doamnelor, iata intrebarea! Sau iata intrebarile! Si acum, justificare: am spus toate chestiile-astea ca s-aduc vorba de departe despre un nou videoclip extrem de muzical, in interpretarea lui extrem de Emanuel.

Deci este vorba de o piesa pe cat de misto, pe atat de vesela si toxica... pardon... tonica, intitulata simplu si firesc "Ye, ye, ye", in care poetul ii declara iubitei dragostea lui. Nu stim daca poeta din fata a dat vreun feed-back, dar suntem in masura sa va comunicam ca poetul o iubeste pe fata citam cand se intoarce cu spatele am incheiat citatul.

Credem ca, de fapt, poetul o iubeste pe fata pe la spate, adica nu-i declara acest lucru, el preferand sa stea cuminte undeva in apropierea ei si sa-i iubeasca "prea des incovoiata sira a spinarii" (am citat aici din mai putin celebrul Nichita Stanescu). Este ca si cum vorbesti pe cineva pe la spate, adica nu chiar cand persoana este dispusa cu spatele la tine, ci, mai pe bune, cand persoana, practic, nici macar nu este de fata.

Din versurile de o scuturatoare incarcatura emotionala "o-eoooo/ fara tine nu sunt io" am putut surprinde o subtila legatura ontologica, in care fiintarea individului este asumata suta la suta cu fiintarea tipei in cauza. In acest fel, cele doua persoane, a lui si a ei, devin un tot. Ajungem astfel la ecuatia cu o singura necunoscuta Emanuel plus gagica egal love, unde Emanuel stie toti prostii cine e, iar gagica - o necunoscuta pe care poate am cunoaste-o daca s-ar intoarce cu fata.

Am remarcat, de asemenea, cu multa invidie, freza super-cool a, practic, interpretului, precum si modul sucar in care stilistul a ales sa-i exprime acestuia personalitatea. In ce ma priveste, nu pot decat sa ma sterg pe blugi si sa merg mai departe.

CASUTA POSTALA
DANA MARIN, TARGOVISTE. Draga Dana, redactia iti multumeste foarte mult pentru seriile interminabile de bancuri, "productie proprie" pe care ni le trimiti. Si iti promitem ca vom lua in considerare o eventuala publicare a lor.

RADU CRETU, CLUJ. Pe Akebono il poti contacta pe adresa de e-mail office@canal.ro. El este cel mai in masura sa iti ofere detalii despre cura de slabire. Si tot el te poate sfatui cum sa treci peste momentele dificile in care mai mai ca ai renunta. Noi nu putem sa-ti dezvaluim decat ca vecinii de apartament ai lui Akebono se feresc sa savureze in fata lui diverse deserturi care sunt strict interzise intr-o cura de slabire. Poate ca si sotia ta ar trebui sa procedeze la fel…

IRINEL COJA, TIMISOARA. Ei bine, da! Poti dormi linistit, Irinel. Colega noastra a primit florile si felicitarile pe care le-ai trimis pe adresa redactiei. Si nu ne putem abtine de la aprecieri teribil de pozitive in privinta bomboanelor de post cu care ai cadorisit-o pe colega. De nota 10!

MIOARA NANE, BUCURESTI. Fiecare avem banuielile noastre. Semnatara articolului ne-a marturisit ca nu se afla in posesia informatiei, deci nu poate afirma cu titlu de certitudine daca Ileana Lazariuc si-a "umflat" artificial buzele. Oricum, vorba ta, "dau bine". Cat despre ochi… banuim ca n-are lentile de contact! Ce vrei, daca fata s-a nascut superba?!

CATALIN MARIN, BUCURESTI. Da-ne voie noua, fetelor din redactie, sa fim putin feministe si sa-ti raspundem ca la "Punctul pe G" n-o sa vezi prea curand o pagina dedicata numai si numai unui elogiu tras de par adresat barbatilor. Pentru simplul motiv ca, si atunci cand fac ceva extrordinar, tot o femeie trage sforile! Ti-am zis ca o sa fim putin feministe…

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
Mare-i gradina televiziunilor. Chiar cand credem ca pe sticla romaneasca nu se vad emisiuni mai jenante ca ale lui Dan Diaconescu - ala de trimite ziaristii la Henry Coanda ori de cate ori i se zbate acu’ de la aparatul de masurat cutremurele - am avut parte de o mare surpriza. Nasul. Despre porcaiala din studioul B1 ati aflat deja. Nu intram in amanunte, pentru ca jena a fost suficient de mare, iar limbajul asijderea.

Problema lui Radu Moralu, ca altfel nu-i putem spune, nu a fost Giovani Becali. A fost chiar el, moderatorul. El a stabilit tema, el a decis care sunt invitatii. El a vrut scandalul. Iar cand emisiunea a scapat de sub control, brusc vinovat nu mai este el. Despre ce se astepta sa vorbeasca Becali, despre ultima carte a lui Patapievici? Putea oricand sa iasa din emisiune, atunci cand a vazut ca invitatii o iau prin lanul de porumb. N-a facut-o decat mult prea tarziu. In aceste conditii, discursul "de dupa", in care isi punea cenusa in cap, nu mai are nici o logica din punct de vedere al moralitatii. O dovada in plus ca B1 TV a dat ulterior si o reluare a emisiunii. Traiasca ipocrizia! Traiasca ratingul!

Mie imi place tare Chuck Norris. Si-mi place la fel de tare si Steven Seagal. Sunt bulversat insa ca nu-mi dau seama care-i mai tare - Chuck sau Steven. Amandoi cu fete de plumberi, de hamali de piane, figuri interiorizate care l-ar fi facut pe Lombroso sa lucreze mult mai putin la teoria sa. Actori tari. Nici un zambet pe fata, (aproape) nici o prezenta feminina in filmele lor. Doar lovituri rapide de picior si trecuturi misterioase. Pe langa ei, tipii din K1 par proaspeti inscrisi in GDS. Si, totusi, care-i mai tare - Chuck Norris sau Steven Seagal?
×