x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

24 Mar 2005   •   00:00
CARICATURA

(C)RAMPE

Ceasu’ rau, bibisica neagra

Buna ziua de aici, de la Cluj, suntem de la Pro tv si am dori sa va satisfacem setea de sange si imagini violente, cu toata dragostea din lume. O femeie s-a sinucis, iar alta si-a luat campii dupa un minor conflict de munca. Despre infricosatorul caz, imediat la stiri. Deocamdata: Mugurel Bradut-Bradut, care si-a ucis cu sange rece nevasta, pe fondul consumului de alcool, dupa ce i-a aplicat mai multe lovituri de cutit, provocandu-i leziuni multiple. Fiara cu chip de om nu s-a oprit insa aici. Insetat de sange, Mugurel si-a curatat sotia de piele, i-a aruncat neglijent parul la gunoi si a gatit mai multe feluri de mancare din carnea doamnei. Dupa o reteta traditionala, a preparat mai intai o ciorba de acritura ca la Moldova, dreasa cu smantana. Intre timp, a sarat picioarele si le-a pus la fezandat, pentru o ora, in frigiderul insangerat, apoi a facut un ostropel. Criminalul a caracterizat ostropelul ca fiind, citam, delicios. A urmat gratarul, preparat din spatele si burta sotiei. Practic, nimic din trupul sotiei nu i-a ramas nefolosit. La sfarsitul copioasei mese, agresorul a baut sangele, dupa ce l-a bagat in blender si l-a amestecat cu doua banane. Apoi a chemat femeia sa-i faca curatenie. Oripilata, aceasta a anuntat Politia, care l-a amendat... ma scuzati, l-a arestat imediat pe nemernic. Cam atat de la Cluj. Andreea?

Multumesc... aaa... colega. Ramaneti cu noi pentru a va satisface inca si mai mult nevoia atavica de scene violente. Urmeaza dezvaluiri socante despre un minor de 5 ani care a fost prins urinand pe un pom aflat pe domeniul public. Despre agresorul naturii, in cateva minute.

Acum insa: o femeie de 70 de ani a murit asfixiata si alti consateni au fost la un pas de moarte dupa explozia unei mamaligi. Se pare ca femeia nu fusese atenta la reteta, pentru ca aici zice clar, negru pe alb: mamaliga e gata cand face "puf-puf". Femeia se luase la cearta pe motiv de bani cu invatatorul nepotului, care cerea suma de 10.000 de lei pentru, pretinde acesta, fondul clasei. Oamenii cred ca, de fapt, invatatorul cere acesti bani ca sa-si cumpere bautura si sa-i dea pe femei, el fiind observat in repetate randuri, de catre cetateni, la poarta micului bordel de la marginea satului. Martorii spun ca femeia s-a enervat pe invatator, nemaifiind atenta la mamaliga. Dupa un amenintator "puf-puf", aceasta a inceput sa faca "puf-puf-puf". Nu a mai trecut mult si mamaliga avea sa explodeze in fata femeii, asfixiind-o. Ceilalti au fost mai norocosi, ei scapand doar cu arsuri de gradul III pe mai mult de 90% din suprafata corpului. Satisfacuti?

CASUTA POSTALA
DANA MATEI, CLUJ. Serialul "Sabrina" de pe TVR 2 a ajuns deja la cel de-al saptelea sezon, asa ca, draga Dana, sambata, 26 martie, de la ora 20:00, vei urmari ultimul episod din aventurile vrajitoarei adolescente. Deci sambata ai sa te lamuresti daca, dupa aproape patru ani in care am vazut-o pe Sabrina cautandu-si sufletul pereche, a reusit sau nu sa-l intalneasca.

ANDREI PETCU, BAIA MARE. Daca te intereseaza mai multe amanunte despre recordmanul Steve Fossett si despre premiera realizata de el, aceea de a inconjura Pamantul intr-un balon nemotorizat, te sfatuim sa folosesti motorul de cautare pe Internet, www.altavista.com. Cu siguranta ai sa gasesti acolo si detalii tehnice despre aparatul de zbor folosit, precum si despre constructia acestuia.

IRINA IORGOVAN, BUCURESTI. E drept ca in suplimentul nostru nu publicam stiri din domeniul manelelor. Si ca sa raspundem curiozitatii tale, cred ca nu e un secret pentru nimeni faptul ca subiectul cu pricina beneficiaza de suficent de multa expunere pe alte canale media. Unde mai pui casetofoanele de prin toate intersectiile…Asa ca ar fi pacat sa nu folosim spatiul pe care-l avem la dispozitie pentru a ne anunta cititorii cu privire la alte domenii.

NINA CHIRICA, BARLAD. Romanul "Cucurbeul" al lui D.H. Lawrence, publicat de Editura Polirom, a aparut destul de recent, asa ca probabil n-ai cautat suficient de atent in librarii. Daca totusi nu-l gasesti, te sfatuim sa suni la sediul editurii din Iasi (0232-214.100), iar ei iti vor indica locul de unde il poti achizitiona. Sau poti accesa adresa site-ului www.polirom.ro. Acolo ai sa vezi daca stocul e epuizat sau nu.

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
Doamnelor si domnilor: Costiiiiii Ionitaaaaaa... Frumosul, faimosul, talentatul, bogatul, muzicianul, uneori chiar geniul, sclipitorul, in fine, omul pentru care limba romana e prea saraca pentru a-l caracteriza, chiar EL, Costi Ionita, si-a tras vila cu piramida, taman in orasul sau natal, Constanta. Acolo, in fosnetul valurilor si linistea celor doua-trei etaje, Dr. Costi va putea medita la noile sale compozitii si, bineinteles, la amarul vietii. Interesant este faptul ca televiziunii din Bulevardul Pache Protopopescu i-a placut atat de tare subiectul cu piramida, incat vinerea trecuta a tinut sa-l bage in mai multe emisiuni. Mai intai, Costi a fost invitat la Teo, unde si-a dat cu presupusul cu privire la Feng Shui si cum va medita el in pozitie de lotus, cu piramida in cap. Apoi, Stirile Pro TV au tinut sa marcheze si ele evenimentul, printr-un reportaj... tot despre piramida lu’ Costi. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati.

Misterele Revolutiei romane s-au vrut elucidate la TvRM. Nu stim cate persoane erau interesate de acest subiect, duminica la pranz, insa cu siguranta posesorii de computer au putut scrie moderatorului la adresa polemiciculturale@yahoo.ie. Daca nu stiti ce extensie este .ie, nu faceti ca mine sa presupuneti a fi Yemen. Incercati pe Net si convingeti-va ca este vorba de Irlanda. Da’ ce treaba au avut irlandezii cu Revolutia romana?

Pentru taranii care se uita la OTV exista duminica emisiunea "Rodul Pamantului". Un fel de "Viata satului". Dupa care urmeaza reclamele. Intr-una, un tip e certat de guraliva de nevasta-sa ca de ce n-a luat cartofi si oua, da’ el o dovedeste si ii face crochete de cascaval? Neluuu..., exclama ea cu dulceata in glas. Reclama urmatoare: un tip imbracat la costum intra in Hotelul Ibis si arata cat de misto e acolo si ce conditii bune sunt. E tot Nelu, da’ imbracat pentru alta reclama.
×