x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

10 Feb 2005   •   00:00

11 FEBRUARIE 2005
CARICATURA

Ma indoiesc, deci cred ca nu pricep

C(RAMPE)
Am vazut io mai demult un film in care o gagica, de cate ori o parasea vreunu’, se-apuca sa-nvete cate-o limba straina. Ajunsese ca la 50 de ani sa stie pe de rost mai multe limbi straine, dar sa continue sa fie nefericita in dragoste. Bine, ca intre timp, l-a cunoscut pe unu’ si bineinteles ca genericul de final curgea in timp ce-i arata pe ei fericiti ca s-au intalnit dupa o viata de asteptari... scuze... de asteptat.

Mi-am adus aminte de chestia asta la emisiunea lui Danut Bittman... aaa... pardon, ma scuzati... Dan Bittman, care, in emisiunea de saptamana trecuta (Danut s.r.l.) a avut-o invitata pe o fata care a castigat locul al treilea la "Cerbul de Aur", Analiza sau ceva de genul asta. Cica Analiza ar avea ca hobby invatatul limbilor straine, printre care si romana, chestie care m-a busit si respectu’ pentru fata asta, pentru ca, uite, eu, de exemplu, cand sunt deprimat, numai chef de conjugat verbe n-am. Sau, ma rog, le conjug eu, in felul meu, trantind usile si dand semeseuri sangeroase pe la prieteni.

Ei, si Analiza-Expertiza a venit in emisiune cu ochii aia ai ei, imensi si negri, cat jumate de fata, ca ma si enerva, si-a cantat un cantec. Nu mai stiu despre ce canta, pentru ca m-am uitat tot timpul la ochii ei. Si, in functie de cheful regizorului de platou, la fundul extrem de reusit al Sandei Ladosi.

Emisiunea lu’ Danut e atunci cand vin unii si canta si intre timp se mananca si se pune Tora Vasilescu (doamna Tora, pentru cunoscuti) sa calce pe stepper. Sau atunci cand se pune Sanda Ladosi (doamna Sanda, imi permit eu sa-i zic) sa dea din fund pe ritm de manele, aducand sala pe marginea climaxului muzical de maxima anvergura. Am observat ca de cate ori aud ritmuri ritmate de manele, romanii dar mai ales romancele sar de pe scaun ca si cum ar constata brusc ca stau pe maracini si-ncep sa chiuie ca la nunta.

Sa mai spuna cineva ca Sanda a disparut din peisajul muzical romanesc! S-o fi vazut cum scula sala-n picioare cu talentul ei, cum urlau tinerii si tinerele exact ca la nunta!

O sa-mi iau un aparat de masurat intensitatea chiuielilor, pentru ca am senzatia ca, desi fetele alea tipa estrogenic, de fapt simuleaza si ca ele tipa veritabil numai stimulate de manele. Uite, de exemplu, as fi curios sa aflu daca la AXXA au tipat de-adevaratelea sau s-au prefacut ca niste... aaa... prefacute. Pentru cultura mea generala, am retinut aceste versuri, de o intensitate emotionala rar intalnita si greu de descris in cuvinte: "O zi cu tine n-are loc in nici un calendar".

Sa fiu eu gagica, cred c-as avea mari dubii daca nu cumva nesimtitul vrea sa-mi dea papucii, in sensul ca nu ma mai poate suporta de nici un fel.

CASUTA POSTALA
Celia (Mehedinti) - Inseamna ca nu te iubeste, dar sfatul nostru este sa nu te uiti in gura la toti tampitii. Nici macar in gura noastra.

Aurelia (Galati) - Ne temem ca problema ta nu tine de domeniul nostru. Multumim pentru injuraturile de periferie pe care ni le-ai adresat. Ceea ce va dorim si dumneavoastra!

Minunatul (Odorheiu Secuiesc) - Ne bucuram sa constatam ca suntem cititi pana hat, colo, in Odorheiu Secuiesc. Ce parere avem despre poezia ta? Cel mai mult ne-a placut cand ti-am pus scrisoarea la loc in plic.

Eminescu (Prahova) - Nu va suparati, domnu’ Eminescu, sunteti chiar dumneavoastra? Daca da, rotiti paharul de trei ori, cu laptele-n el. Glumeam, desigur. Nu stiu, dar scrie pe noi ca aici eliberam certificate de poet? Cititi raspunsul nostru anterior si mai lasati-ne dracului in pace! Eeeeee....

Andrada Constantinescu (Cluj) - Ne spui ca ti-e dor de Bucuresti, dar nu misti un deget ca sa vii incoace. Redactia JN iti recomanda sa te interesezi la gara de primul tren spre Bucuresti. Cat despre lecturile tale, noi aici muncim, nu citim.

Magda P. (Falticeni) - Ne-am ras copios la cartea domniei-tale si apoi ti-am multumit ca existi. Spui, printre altele, ca te-ai saturat de reclamele de la televizor. Pai, atunci da pe radio. Si noi te pupam.

A.D. (Urziceni) - Stii foarte bine ca nu trebuie sa ne rogi ca sa-ti raspundem. Simpatici cum suntem, oricum o facem. Fiecare la el in casa, care cu ce are mai la indemana. Simpatico!

Mimi (Berceni) - Nu te supara, dar Berceni nu este un cartier in Bucuresti? Pai, si atunci de ce-ai scris asa? A, pardon! Noi am scris asa!

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
CNA tocmai a somat Realitatea TV pentru "incultura". In emisiunea "Trecutul zilei de azi", Wolfgang Amadeus Mozart a fost prezentat "celebru compozitor de muzica pentru pian si clavecin", in conditiile in care, la acea data, pianul nu era inventat, iar creatia marelui compozitor nu se reduce la doua instrumente muzicale. Dante Alighieri a fost descris ca "autor al celebrelor piese de teatru Divina Comedie si Infernul". De fapt, celebrul poet florentin nu a fost dramaturg, iar Infernul nu este "decat" o parte a trilogiei Divina Comedie. Curiosi daca vor recidiva, duminica dimineata am deschis televizorul pe Realitatea. Am aflat ca "Elizabeta a II-a este cea mai bogata femeie din lume". Incorect. Conform topului Forbes, Majestatea Sa are o avere estimata la 660 de milioane de dolari, in timp ce Alice Walton - mostenitoarea imperiului Wal-Mart - are "numai" 20 de miliarde de dolari. In ultima vreme chiar si "mama" lui Harry Potter, J.K. Rowling, a ajuns la 1 miliard de dolari, ceea ce o face cea mai bogata femeie din Marea Britanie.

Mihai Dobrovoschi a fost invitat de onoare la "Ce vor fetele". Tipu’ s-a comportat decent, in stilul lui, caracteristic. Problema e ca la sfarsit, dupa ce tocmai primise cadou o matura si un faras, a tinut cu tot dinadinsul sa salute publicul spectator. Din pacate, pata de transpiratie de la subrat a facut acelasi lucru. Cine zicea ca geniile nu transpira?

"Cernat a aflat printre primii ca rezultatele analizelor au iesit bine", am aflat de la Stirile Pro TV. Si daca rezultatele analizelor ar fi iesit "bune", ar fi fost in regula? Poate numai "bine" gramatical. Sau sa zic "bune gramatical"?
×