x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

20 Ian 2005   •   00:00


20 ianuarie 2005

Jurnal In word (vol. 2) - C(RAMPE)
Alaltaieri, sa zic pe la doua-doua si ceva, impiedicandu-ma, am cunoscut o fata. Mi-a zis "Blegovici". Eu i-am zis "Gica. Incantat". Cred ca asta e inceputul unei frumoase prietenii.
Ieri - o sa ning. Asa i-am promis maine unei pustoaice cu care m-am conversat in magazinul Victoria, cin’zeci de magazine intr-unu’ singur.
Maine - uau! M-a sunat Blegovici. I-am inchis rusinat telefonul, dar m-am bucurat c-am fost dur. Oare o sa ma mai sune vreodata?
Poimaine - am incheiat citatul.
Click pentru a mari imaginea

O zi dupa incident - cea mai naspa chestie pe care poa’ s-o faca un om este, dupa parerea mea, sa mestece. Nu gasesc nimic duios in actul masticatiei. Dai din gura ca vaca. Totusi, am masticat in repetate randuri, doar intr-o singura zi. Doamne, o sa ma prabusesc in derizoriu! Sau sa zic, poate, "Doamne, o sa ma prabusesc in derizoriu?", cu semnul intrebarii. Azi - de ce ti-e frica, d-aia nu scapi. Viermii sunt o promisiune. Promisiunile se tin intotdeauna. Tot azi - am reusit. Sunt voinic. Ar fi trebuit sa-mi marchez entuziasmul cu niste semne de exclamare, dar sunt epuizat fizic. Nu mai am forta nici sa scriu aceste randuri. De fapt, posteritatea ma va judeca, nu eu. Poate oamenii viitorului sa inteleaga mai bine decat noi, "oamenii acestia din prezent", ce efort colosal am fost in stare sa fac. Cu o abila miscare a mainii drepte (pe care am ridicat-o incet de pe masa) am apucat paharul cu apa, l-am privit invingator si apoi, cu o forta descatusata din adancul fiintei mele, am indreptat paharul spre gura. L-am proptit de gura cat am putut eu mai bine si am inceput sa inghit ca dementul. Eram salvat. Ce sete-mi fusese! Eram salvat de pericolul permanent al deshidratarii. Orice s-ar spune, sunt un supravietuitor. De-acum incolo, nimic nu ma mai sperie.
Tot azi - nu reuseam sa inteleg ce scria pe televizor. Era simplu: nu scria nimic.
Cu riscul de a ma repeta, tot azi - toate femeile sunt niste isterice. Noi, barbatii, ce mai aducem echilibru in lume...
Din nou, azi - unduios, pe la anestezie treceam. Nu, n-am nimic.
Din nou, azi - in lift, un tip cu manichiura perfecta. Avea lac de unghii. "Va taiati si cuticulele?" - nu m-am putut abtine sa nu-l interpelez. "Da", mi-a raspuns el grav. Si eu, care-mi rod unghiile! D-aia n-am succes la femei! De azi, ma duc la manichiurista. Sa mi le roada ea, ca d-aia o platesc!
Azi, de dimineata - m-am trezit bou. Oare-o sa ma culc vaca? Azi - de ce nu o Trilogie Cuantica? Sau o Trilogie Practica? Sau macar o Trilogie Practic in Bucatarie? Azi - adica, "practic virgula in bucatarie"? Sau "practic in bucatarie"? Aceste dileme care-mi zguduie fiinta...

CASUTA POSTALA
IOANA PUIU, BUCURESTI. "Barbierul din Siberia", filmul lui Mihalkov, a fost facut in 1998. Ce ati vazut dvs. era varianta de cinema, de circa 3 ore. Exista si o varianta si mai lunga, care a rulat numai pe televiziunea ruseasca, de 275 minute. Cat despre "ea" era Julia Ormond - "Sabrina", "Cavalerii Mesei Rotunde"

IRINA MAXIM, BUCURESTI. Oscarurile vin pe 27 februarie, nu se stie inca ce televiziune se va incumeta sa transmita Gala.

DRAGOMIR CRISTINA, GALATI. Aici te inseli. Stiu ca ti-a placut Shrek, ca si Shrek 2, insa basmul continua. Pentru inceput: Shrek 3 (2007) si Shrek 4 (2009).

ILIE DOBRIN, TECUCI. Televiziunile se dezmortesc prin februarie-martie. Atunci se vor relua si emisiunile despre care imi spui.

IONESCU CALIN, TARGOVISTE. Cartile care au stat la baza filmului Jurnalul lui Bridget Jones si a continuarii sunt scrise de Helen Fielding. Au aparut si in romana, la Polirom.

LITZICA LARISA POPESCU, BUCURESTI. E buna propunerea ta de coperta. O luam in calcul.

MARIA ROBERTA VICINU, BUZAU. Circul Globus are reprezentatii pana pe 30 ianuarie. Dupa care vor face o pauza si, probabil, vor veni cun un spectacol nou. Actualul show se cheama "Ocolul pamantului in balon".

MARCIUC GRIGORE, CONSTANTA. Julia Roberts e nascuta la 26 octombrie 1967. Calculeaza si tu!

IZVORANU PETRE, ORADEA. La O-Zone spune "Pas"! De fapt cu care parte a trupei ne soliciti interviul?

LAURIAN ALECU, BUHUSI. Au fost si reportaje de care spui tu, si o sa mai fie!

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME - Seba
  • Imi place "Monica" si invitatii sai. Am mai spus-o si cred ca o sa o mai repet. Asa cum pe piata alimentara exista junk food, asa pe piata televizuala exista invitatii de la "Monica". "Ati ajuns pana acolo incat v-ati pierdut cumpatu", intreaba, curioasa, diva doi vecini care se batusera ca chiorii... Pai cum sa pierzi ce n-ai avut?

  • La National TV exista o emisiune care se cheama "Stirile astrale". Te astepti sa vezi stiri de ultima ora cum ca s-a gasit apa pe Jupiter, ca o cometa se indreapta spre Pamant si nici macar Bruce Willis nu ne poate salva sau, macar, niscaiva transmisiuni directe de la NASA, care lanseaza o noua sonda de la Cape Canaveral. Ei bine, nici pomeneala. E o emisiune de tip horoscop, prezentata de Gabi Mihailovici. Intr-un colt scrie - nu "Senzational!", asa cum v-ati putea astepta, ci "Preluare N24". Daca ar fi fost o preluare CNN, cu cameramanul american facand surf pe un ditamai tsunami, as fi inteles. Da’ scria "Preluare N24" ca si cand N24 ar fi fost o autoritate in materie. Petrecerea continua, vorba bancului. La un moment dat, este prezentat ministrul Integrarii Europene. Cat de frumos este, si cat de destept, si ce intuitie favorizata de astre are, si ce noroace il asteapta in viitorul sau orientul apropiat... numai la el gaseai. Auziti fratilor, pai normal ca are noroc la horoscop, ca d-aia a devenit ministru si daca a devenit ministru cum sa n-aiba noroc la horoscop. A zis-o. Pupici... stiti voi unde.

  • Cel mai tare, da’ cel mai tare de la Prima TV e Sabbagh. Chiar si pentru cei care nu au ureche muzicala. Citez: "Aceasta nu este o fuga de Bach, este o fuga de Sabbagh". Cum ar zice nemuritorul scriitor Wolfran Amedeo Mozart: "Fugi cu ursu’ ca se rugineste Iantu"...
  • ×