x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea…

Parerea mea…

01 Iul 2005   •   00:00

Pace intre dobioace


Click pentru a mari imaginea
Uau! De curand am vazut niste oameni mari care se jucau! Nu va ganditi la prostii, uratilor!

Se jucau cu lopatica intr-o groapa de nisip din Cismigiu si ceilalti copii erau incantati. Imi imaginez ca, odata ajunsi acasa, plozii lor ii puneau pe olita si nu le dadeau papa decat dupa ce se spalau pe maini si pe urma ziceau "saru’ mana pentru masa" si le cereau voie sa se uite la desene si aia mici le ziceau "bine, dar numai o jumatate de ora, pentru ca violenta, copii, e toxica, mai ales in desene".

Si apoi, adultii, fericiti, cautau spasmodic cartun netuarcu’ si-si intoxicau creierii cu imaginile de o rara violenta in care Tom ii da cu tigaia-n cap lu’ Jerry, Jerry se aplatizeaza si pe urma revine la forma lui initiala si fuge, si Tom fuge dupa el si Jerry, intr-un acces de fanatism, ii pune piedica, hei, dar cata violenta!

Acuma pe bune! Cat poate si mintea unui adult sa suporte? Dar a unui copil? Cred ca Hanna & Barbera aia erau capu’, pe cuvantu’ meu daca nu. In loc sa-i fi pus sa stea si sa miroasa florile, ca taurasul Ferdinand, in loc sa-i fi pus sa militeze pentru pacea intrarasiala si impotriva discriminarii interetnice, in loc sa-i fi pus sa hraneasca balene sau sa alunge dusmanul cu un carton pe care scrie "pleaca", asa cum am vazut noi ca se poate in reclama la Pepsi, in loc sa-i fi pus sa priveasca cerul cu stelele, nu-i asa, mii si sa se prosterneze ca hipiotii in fata florilor, ei bine, acesti oameni rai ii pun sa-si dea cu tigaia-n cap, sa sparga ziduri si farfurii, sa se-mpuste si sa-si puna piedici pe la colturi.

Ba chiar citesc cu nedisimulata stupoare ca intre 1943 si 1953, aceste desene animate a caror violenta e foarte bine s-o infieram, ca sa stie si celelalte desene animate ce le-asteapta, au inregistrat un dubios record de Oscaruri. Puse cap la cap, sunt sapte. Deci practic.

Asa ca, dragi copii, sa militam impotriva desenelor animate violente! Sa spunem nu curselor dintre Tom si Jerry! Sa-i rugam sa faca pace, de dragul nostru, al tuturor celor pe care-i aia grija de violenta din desenele-animate. Sa le rugam pe animalele-astea sa se ia de laba si sa-si spuna poezia aia foarte usor de retinut, "pace, pace,/ intre doua dobitoace/ dobitoaca cea mai mare esti chiar tu/". Sa militam pentru pacea-ntre desenele animate. Pentru o DeeDee care nu apasa pe butoane, pentru un Dexter care iese pe maidan sa bata mingea, pentru un Tom care mananca biscuiti, pentru un Jerry care spala vase, pentru un Johnny Bravo calugarit si, in general, domnilor, domnisoarelor si doamnelor, pentru un cartun netuarc in care albinutele animate sa se aseze pe nasucul vacutelor cu strabism care se dau pe pajiste si fac "mu", dupa ce miros floricelele. (Publicul sa faca "aaaaaaaa")

RAUTACIZME - Seba
  • Tare stirea aia cu "un club bucurestean de pe malul Lacului Tei a ars din tremelii". Stirea a fost intoarsa pe toate fetele de catre reporterii televiziunilor "de stiri" Realitatea TV si N24. Baietii au uitat - vorba vine - un singur amanunt: sa dea numele clubului. Sub lozinca "noi nu facem reclama mascata nici macar cand nu mai avem la ce", N24 si Realitatea s-au ferit sa dea numele clubului, desi era evident ca nu faceau reclama decat la niste lemne arse care nu mai purtau nici o denumire.

  • Stirea a fost intens data pe Realitatea, unde reporterul, in criza de informatii, se chinuia sa umple spatiul de emisie. Cum? Pai... dandu-si cu parerea - cum altfel? Este vorba ori de un accident, ori de o mana criminala, ori de un complot pentru incasarea asigurarii, rostea cu amaraciune in glas reporterul, amaraciune provocata de faptul ca "nu au fost victime". Intr-adevar, ipoteza unui incendiu provocat de extraterestri este exclusa si de noi.

  • Nasu Moralu’ se bate mai nou cu Madalin Ionescu, insa nu-l ajuta norocul. O data ca junele de pe National TV se pare ca l-a cam luat la audiente, doi la mana ca nasicu’ face gafe dupa gafe. "Versace nu-si face sprancenele la tine?", s-a interesat Raducu la invitata din studio - nimeni alta decat Anastasia Soare - "regina sprancenelor". Invitata i-a spus insa ca Gianni sucombase de mult, asa ca Nasu n-a mai avut ce face decat sa admita gafa. Ooops!

  • O reclama absolut imbecila pe radio. Un el si-o ea rad in hohote. Oarecum enervant. Dupa care aflam ca rad de bucurie ca tocmai au intrat intr-o farmacie si au vazut ce mici sunt preturile. Uite d-aia ma doare pe mine capul de fiecare data cand fac rubrica asta da masochist cum sunt continui.
  • DECEPTII SI RECLAMATII
  • Ancuta T. (undeva, departe). Uitatul la filme XXX e o indeletnicire intelectuala si de mare anvergura. Pacat ca de multe ori mai scapi sensul, din cauza ca te iei cu actiunea. Deci, nu te sfii: credem ca, daca te vei chinui, vei ajunge sa decriptezi ceea ce e de decriptat. C.E.D. (ceea ce era de decriptat)!

  • Mimisor (Adunatii Copaceni).
  • Draga noastra, sper c-ai inteles ca noi, pe langa faptul ca publicam toate prostiile, ne erijam, mai nou, in colectionari de arta. Cu alte cuvinte, trimite-ne cat mai multe tablouri de-ale tale. Daca se poate, reproduceri dupa Dali, sa ni le punem si noi pe pereti, aici, la Jurnalu’. Te pupam!

    Nevrednicul (mail). Spui ca esti nevrednic sa ne scrii si sa ne retii cu compunerile tale de clasa a patra. Daca te-ajuta, sa stii ca si noi ne consideram nevrednici de nevrednicia ta. Vrei sa ne-mprietenim?

    Dispe_reishan_of_za_neishan (mail). Ce-am inteles noi din textul vostru este ca sunteti mai multi si ca va tineti de cioace. Asta e bine, ceea ce le dorim si dusmanilor nostri. Bineinteles ca suntem tampiti. Altfel, cum am deschide toate prostiile de mailuri care ne intra-n inbox?

    OzeNe (Panduri). Iata, in sfarsit, o scrisoare cum n-am mai vazut de mult. Da’ de ce ai pus atatea floricele pe margine? Credeai c-ai fi putut sa ne distragi atentia de la petele de grasime cu care ti-ai pigmentat epistola? Avem si noi o intrebare: ce-ai mancat la desert? Ca nu e pe scrisoare...

    Rodi_kaa (mail). Mai, fata, deci care-i ideea? Ideea e sa nu te mai uiti in gura la toti prostii, ci doar intr-a noastra. Pentru ca, dintre prosti, noi suntem cei dintai. Iti dorim succes la inscrisul in cat mai multe forumuri si, daca iei premiul intai cu coronita, cheama-ne si pe noi. S-ar putea sa ne placa...

    Meme (Ilioara). Da, vrem, dar mai intai da-ne o poza de-a ta.
    ×