x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pe urmele lui Hannibal Lecter

Pe urmele lui Hannibal Lecter

de Jurnalul National    |    30 Aug 2007   •   00:00

Austria este incă in stare de şoc după ce poliţia vieneză a arestat un om al străzii, cetăţean german, care a omorăt şi a "consumat" un "coleg" din adăpostul public unde trăiau.

Canibal german prins după "consumarea" faptului in Austria.


Austria este incă in stare de şoc după ce poliţia vieneză a arestat un om al străzii, cetăţean german, care a omorăt şi a "consumat" un "coleg" din adăpostul public unde trăiau.

Are 19 ani şi apetituri culinare care constituie pentru zdrobitoarea majoritate a omenirii un tabu de neincălcat. Iar apetenţele "gastronomice" i-au fost descoperite direct de poliţia capitalei austriece, care a fost sunată de femeia de serviciu a adăpostului social unde Robert Ackermann impărţea un apartament cu "cina sa tărzie" de marţi seara, Josef S., in vărstă de 49 de ani. Femeia de serviciu a descoperit ieri cadavrul lui Joseph, plin de sănge, sfăşiat de la găt pănă in regiunea genitală. Robert Ackermann trona lăngă el intr-o stare stranie de prostraţie. In jurul gurii era plin de sănge. Iar in camera invecinată cu cea a sinistrului tablou de grup, membrii echipajului de poliţie au descoperit pe o farfurie creierul lui Joseph şi o parte din limba lui.

INTEROGATORIU. După imediata sa arestare, tănărul canibal, pe a cărui carte de identitate apare cetăţenia germană, a refuzat să dea răspunsuri lămuritoare anchetatorilor. Motivele şi data exactă a crimei nu pot fi incă prezentate cu certitudine, după cum a declarat ofiţerul de poliţie Gerald Hobarth, citat de AFP. Cadavrul lui Joseph S. a fost supus procesului de autopsie in cursul dimineţii de ieri, medicii legişti constatănd că, in ciuda tăieturii masive, nici un organ intern din zona pieptului nu fusese smuls de canibal. Ceilalţi locuitori ai adăpostului social unde trăia şi Ackermann l-au descris pe tănăr ca prezentănd toate semnele unei patologii psihiatrice, cu manifestări de violenţă, avănd deja altercaţii cu victima sa inainte de funestul incident.

PRECEDENT. Este al doilea caz şocant de canibalism al cărui protagonist este un german in ultimii cinci ani. Păstrănd in vedere monstruozitatea situaţiei, se poate afirma insă că primul caz, cel al canibalului Armin Meiwes, care a dat anunţ pe internet că doreşte să intălnească o persoană care să se lase "consumată" de bună voie, este cu mult mai spectaculos in privinţa detaliilor sordide. La anunţul lui Meiwes, supranumit şi "canibalul din Rotenburg" sau "maestrul măcelar", a răspuns cineva care s-a lăsat măncat, consimţind să fie mutilat şi omorăt de criminalul german. Meiwes a fost arestat in 2002 şi condamnat la opt ani de inchisoare. Insă, in 2005, o instanţă germană a dispus rejudecarea cazului său pentru acordarea unei sentinţe mai dure.

×
Subiecte în articol: magazin