x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Platini - Căştigătoare de cupe naţionale in Liga Campionilor

Platini - Căştigătoare de cupe naţionale in Liga Campionilor

de Jurnalul National    |    30 Aug 2007   •   00:00

Preşedintele UEFA Michel Platini a prezentat la Monte Carlo, proiectul de reechilibrare a Ligii Campionilor, printre propuneri figurănd ca patru căştigătoare de cupe naţionale să intre in grupele principalei competiţii intercluburi după două tururi preliminare la care vor participa 16 echipe.

Această măsură va spori interesul pentru a doua competiţie internă după ce primele 16 ţări din clasamentul coeficienţilor UEFA vor putea să inscrie căştigătoarea cupei in preliminariile Ligii Campionilor, patru dintre acestea urmănd să ajungă in grupe, in urma disputării a două tururi eliminatorii, informează AFP.

Datorită locului bun ocupat de Romănia in acest moment in clasamentul coeficienţilor UEFA, căştigătoarea Cupei s-ar putea număra in 2009 printre cele 16 echipe ce ar urma să beneficieze de noul format al Ligii Campionilor

De asemenea, fiecare din cele trei ţări cel mai bine plasate in clasamentul UEFA va putea inscrie trei echipe in grupele Ligii Campionilor. In prezent, aceste ţări beneficiază de "două plus două" echipe in LC (două calificate automat in Liga Campionilor şi două trecănd prin turul trei preliminar).

Noua formulă, care va fi pusă in aplicare din 2009, urmează să fie supusă aprobării Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc la Nyon, in luna noiembrie.

Platini mai vrea ca incepănd din 2009, finala Ligii Campionilor să se joace in week-end. "Am asistat la finala de la Atena şi nu era niciun copil in stadion, nu este vina Greciei, ci acest lucru se explică prin faptul că miercurea este greu să faci o deplasare cu familia", a spus Platini, care mai vrea ca finalele să se joace pe un stadion modern, cu circa 70.000 de locuri.

Pe de altă parte, incepănd din 2009, Cupa UEFA-Intertoto va fi desfiinţată.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin