x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Power Ballads Week-end

Power Ballads Week-end

de Adriana V. Paduraru    |    01 Dec 2006   •   00:00
Power Ballads Week-end

Fiecare dintre noi a ascultat, la un moment dat, balade in masina sau le-a utilizat drept "coloana sonora" in momentele romantice. Asa ca sambata si duminica sunteti invitati in fata micilor ecrane, neaparat pe canalul VH1.

Clasic

Pentru suflet. Fiecare dintre noi a ascultat, la un moment dat, balade in masina sau le-a utilizat drept "coloana sonora" in momentele romantice. Asa ca sambata si duminica sunteti invitati in fata micilor ecrane, neaparat pe canalul VH1. Unde vor fi difuzate cele mai frumoase balade ale anilor ’70, ’80 si ’90, cantece de dragoste, irezistibile de-a dreptul. Toate sub genericul "Power Ballads Week-end". Va vor incanta trupe precum Boston, REO, Speedwagon, Journey si Scorpions. Si daca inca nu v-am convins sa urmariti acest program special, va spunem ca nu vor lipsi melodii ca "Don’t Cry" (Guns N’ Roses), "Every Rose Has It’s Thorn" (Poison), "I Remember You" (Skid Row), "Stairway to Heaven" (Led Zeppelin), "Dream On" (Aerosmith). Nu-i asa ca v-am convins? Nu va ramane decat sa va asezati comod in fata televizoarelor si sa lasati libera latura sentimentala. (Adriana V. Paduraru)

Dracula, parodiat
Balul vampirilor: SUA - 1967 - 103 min.; Cu: Jack Macgowran, Roman Polanski, Sharon Tate; Regia: Roman Polanski
Filmul lui Polanski provoaca hohote de ras tot atat de zguduitoare pe cat sunt de acute senzatiile pe care le dau filmele de groaza. "Balul vampirilor" este o parodie la adresa multelor pelicule al caror personaj este inficosatorul personaj Dracula, din Transilvania. Un film cu tot tacamul unui horror de gen: hanuri soioase, castele paraginite, usturoi, pari infipti in inima, crucifixuri, sange si suspans. Numai ca totul este-n cheie comica. (Claudia Daboveanu)
ARTE - Balul Vampirilor - Film: Joi, 21:40

Cinemateca
Fury - Regia: Fritz Lang; Cu: Spencer Tracy si Sylvia Sidney
O poveste plina de forta, despre nedreptate sociala si bigotism, intr-un orasel din America, in care un calator, Joe Wilson, este acuzat pe nedrept de crima si condamnat la o moarte cumplita de o multime furioasa, gata sa il linseze. Film in regia lui Fritz Lang, care a scris scenariul impreuna cu Bartlett Cormack, inspirandu-se dupa o nuvela de Norman Krasna.
TCM - Fury - Film: Marti, 22:25

Taine din trecut
Stonehenge. Cum au putut oamenii din neolitic sa ridice situl megalitic de la Stonehenge? Patru milenii dupa constructia sa, un santier ultramodern, situat la 10 km de Stonehenge, incearca sa reconstituie pas cu pas uriasa munca a oamenilor de demult. De ce a fost construit acest urias monument circular? La ce servea? Era dedicat vreunui zeu sau era un soi de observator astronomic? Megaconstructia din sud-vestul Angliei continua sa puna munti de intrebari. Cel putin tot atat de multe si de grele precum blocurile de piatra de la Stonehenge: fiecare cantareste cate 40 de tone… (Claudia Daboveanu)
ARTE - Stonehenge - Documentar: Sambata, 21:40

×