x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preliminarii C.E. / Van Basten mizează pe Seedorf impotriva Romăniei

Preliminarii C.E. / Van Basten mizează pe Seedorf impotriva Romăniei

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Oct 2007   •   00:00
Preliminarii C.E. /  Van Basten mizează pe Seedorf impotriva Romăniei
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/

"In sfărşit, titular. Seedorf are din nou şansa de a demonstra ce poate, impotriva Romăniei", a scris De Telegraaf, care insistă pe revenirea mijlocaşului de la Milan in primul 11 al Olandei in meciul cu Romănia, ce va avea loc astăzi, de la ora 20.15, in grupa G de calificare la Euro-2008.

"In sfărşit, titular. Seedorf are din nou şansa de a demonstra ce poate, impotriva Romăniei", a scris De Telegraaf, care insistă pe revenirea mijlocaşului de la Milan in primul 11 al Olandei in meciul cu Romănia, ce va avea loc astăzi, de la ora 20.15, in grupa G de calificare la Euro-2008.

ŞANSĂ. Clarence Seedorf, care nu a fost titularizat in această campanie de calificare la Euro-2008, a făcut parte din posibila echipă de start a Olandei pentru meciul cu Romănia folosită la antrenamentul oficial ce a avut loc, vineri, la Constanţa. "Constanţa măndră de Hagi", este titlul unui amplu material dedicat fostului tehnician stelist de cotidianul De Volkskrant. "Toată lumea din Constanţa il vede pe Hagi ca pe un zeu, sau măcar rege, mai puţin patronul Farului, Bosănceanu, care a redenumit stadionul. La arenă nu vezi poze cu Hagi, doar cu el in echipă. Poate la anul, ne spune un administrator, plănuieşte să cumpere clubul. Piţurcă şi Van Basten s-au intălnit ca jucători in finala CCE din 1989, căştigănd olandezul. «A fost o seară perfectă», işi aminteşte Van Basten, care juca la Milan", a scris sursa citată, care face un amplu portret al lui Hagi. "Romănii trebuie să căştige la Constanţa pentru siguranţă, un egal sau o infrăngere ii face să infrunte pericolul in Bulgaria", a adăugat ziarul olandez.

PESTE PICIOR. Cotidianul Algemeen Dagblad a realizat un reportaj după sosirea echipei batave. "La sosirea naţionalei Olandei in Romănia a fost un haos de modă veche. O impresionantă procesiune de poliţişti i-au condus pe jucători de-a lungul unui cordon şi mai impresionant de presă şi suporteri. Era hazliu să vezi cum de fiecare dată cănd un jucător se indrepta spre autocar era acompaniat de un poliţist. La Constanţa a crescut cel mai bun fotbalist romăn al tuturor timpurilor, Hagi. Pe stadion e loc doar pentru 15.000 de fani. Mulţi jucători din echipa Romăniei nu s-au simţit bine la Bucureşti din cauza atitudinii suporterilor, asta s-a intămplat chiar la meciul cu Olanda de pe stadionul echipei Rapid. La Constanţa publicul va fi entuziast, dar capacitatea stadionului e mai degrabă intimă. După ce Bulgaria a egalat la doi pe acest stadion, unii jucători nu au mai vrut să revină aici. Chestie de superstiţie", a scris AD. Publicaţia amintită aşteaptă de la echipa lui Van Basten nu numai un succes, ci şi un joc pe măsură. "Imagine portocalie pe teren. Olanda luptă la Constanţa nu numai pentru a face un pas important către Euro, ci şi pentru a aduce un alt aer in jurul naţionalei. Sau cel puţin inceputul acestui sfărşit, pentru că in ciuda unei campanii cu rezultate bune, multe nemulţumiri şi lipsuri au ieşit in evidenţă. Seedorf va avea şi misiunea de a-l stopa pe Chivu, cei doi urmănd să se intersecteze pe aceeaşi bandă", a notat sursa citată.

FAVORITĂ. AD prezintă comentariile cătorva specialişti, foşti mari jucători, asupra meciului de la Constanţa. Germanul Gunter Netzer, analist ARD, crede că echipa Olandei este una de calitate şi că o va demonstra şi in faţa Romăniei. Italianul Giuseppe Bergomi, analist Sky, este de părere că Olanda se va califica sigur la CE 2008: "Mizez pe un egal in Romănia". Ziarul De Trouw critică jocul din ultima vreme al naţionalei Olandei, considerănd că Van Basten a devenit "un antrenor banal". Ziarul batav scrie că jucătorii olandezi s-au mirat la antrenamentul oficial de dimensiunile reduse ale terenului. "O parte din alegerea acestui stadion este superstiţie, după ce Romănia a invins aici Cehia in 2005. George Ogăraru a oferit o altă posibilă explicaţie, spunănd că in Bucureşti rivalitatea dintre Steaua, Dinamo şi Rapid este foarte mare, şi că suporterii de acolo sunt mai puţin interesaţi de echipa naţională decăt cei din provincie", a notat De Trouw. De Stem a notat că "o remiză de salon este exclusă cu desăvărşire". Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, speră că jucătorii săi au invăţat din greşelile meciului cu Romănia de la Rotterdam. "Atunci, Romănia a mizat pe contraatac. Sper că acum vom juca mai bine. O victorie este foarte importantă, putem face un pas mare spre calificare. N-am nicio idee de ce romănii au ales să jucăm la Constanţa, cred că din cauza publicului, dar, de asemenea, cred că 60.000 de oameni la Bucureşti fac o atmosferă mai fierbinte decăt 15.000 aici", a spus antrenorul Olandei, citat de agenţia ANP. Van Basten crede că jucătorii săi "au tensiunea normală dinaintea unui meci vital cum este cel cu Romănia": "Jucăm la victorie".

×