x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Profil psihologic: Adolf Hitler

Profil psihologic: Adolf Hitler

17 Feb 2009   •   00:00

Conform unor documente, recent date publicitatii, fuhrerul german, Adolf Hitler, nu prea tinea cont de codul bunelor maniere atunci cand lua masa, socandu-si  invitatii prin modul in care manca, dar si prin boala de care suferea: flatulenta.



Noile informatii depre comportamentul lui Hitler au parvenit in urma descoperirii unui document din vremea respectiva apartinand spionajului britanic si reprezinta o serie de note luate, in mod sistematic, de catre unul din membri marcanti ai Partidul Muncitoresc German Naţional-Socialist (NSDAP), care se afla in anturajul lui Hitler.

Documentul, care a a fost predat unui agent de spionaj britanic, realizeaza un profil psihologic al lui Hitler, este datat mai 1945, si are instructiuni privind distrugerea sa in 48 de ore. El a fost descoperit, dupa mai mult de 60 de ani, in sud-estul Angliei.
 
Notele ofera o perspectiva inedita despre modul de viata a lui Hitler in buncarul sau din Berlin, despre presupusa sa homosexualitate si despre afectiunea sa deosebita pentru Rudolph Hess.

"Cartita" nazista, neidentificata, si care se pare ca atunci cand a predat documentul nu avea cunostiinta despre faptul ca Hitler murise, a tinut jurnalul in buncar, si a cinat in numeroase ocazii alaturi de acesta.

El noteaza: "Hitler mananca rapid, mecanic, pentru el mancarea nu era decat un mijloc indipensabil de a-si asigura subzistenta". Modul sau de a manca a dus ca intrebarea unei fetite, participanta la una din mese, s-o intrebe pe mama sa: "Mami, nebunul asta are de gand sa manance si carpetele?".

"... el nu fumeaza si este interzis sa fumezi in prezenta  sa, din cauza susceptibilitatii sale catre laringita". Conversatiile de la masa aveau un efect linistitor si  relaxant asupra lui Hitler, stimulandu-i gandirea, ceva asemanator cu efectul pe care il produce muzica asupra unor persoane, mai mentioneaza sursa.

"Vorbeste pe un ton baritonal, fara a ridica vocea, lipsind total racnetele si stridentele manifestate in timpul cuvantarilor sale publice. La masa, ca si atunci cand vorbeste, nu manifesta eleganta prezentand invitatilor un comportament grobian. Isi roade pielitele de la unghiile degetelor de la mana si isi plimba indexul, inainte si inapoi, spre nas".

Documentul mai spune ca Hitler manca o cantitate impresionata de prajituri, responsabile se pare de gusa ce se adaugase deja nu prea fericitei sale fizionomii.

Tarziu in noapte, liderul nazist se retragea in camerele sale personale unde bea "ceai de sanatate" si asculta muzica la fonograful sau. Destul de des, era insotit de personaje feminine din anturajul sau, cele pentru care avea o apreciere deosebita, in mod special de Eva Braun. "Se crede ca in timpul acestor escapade comportamentul lui Hitler fata de femei nu evolueaza mai departe de o relatie platonica obisnuita". "Zvonurile despre presupusa sa homosexualitate si alte obsesii sexuale nu sunt altceva decat zvonuri generate doar de o usoara tenta masochista in relatia sa cu femeile".

In ceea ce priveste relatia dintre Hitler si Rudolph Hess, care in mod bizar a fugit in Scotia in 1941, sursa spune ca Hitler nu a avut vreodata vreun prieten mai apropiat decat acesta."Hitler il iubea ca pe un frate. In mod instictiv poate ca Hitler a simtit ca Hess purta in el germenii unei nebunii latente si poate ca plecarea sa a marit gradul afectiunea si insingurarea lui Hitler". Hitler a suportat lovitura stoic, plecarea lui Hess.

Vorbind despre deziluziile lui Hitler, sursa mentioneaza ca tehnicile folosite de ministrul propagandei, Goebbels, erau atat de eficace incat insusi Hitler cadea in plasa acestora. "Incepuse sa creada faptul ca este chiar omul acela cu abilitati exceptionale in stiinta si arta razboiului".
telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: magazin hitler