x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prostituată din Româniă, ucisă cu o arbaletă de un italian

Prostituată din Româniă, ucisă cu o arbaletă de un italian

21 Iul 2010   •   00:00

Poliţiştii şi carabinierii din oraşul Udine, regiunea Friuli Venezia Giulia din nord-estul Italiei, au arestat marţi un cetăţean italian, care a recunoscut că a ucis două prostituate, printre care şi pe românca Diana Alexiu. Femeia în vârstă de 23 de ani era dată dispărută încă din luna mai. Cele două femei au fost ucise cu o arbaletă de către criminalul în serie, informează agenţia Apcom, citată de Agerpres.



Bărbatul arestat, Ramon Berloso, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Gorizia, a fost arestat în flagrant, cu puţin timp înainte de a comite a treia crimă. Poliţiştii şi carabinierii s-au prezentat la o întâlnire pe care acesta şi-o aranjase cu o altă prostituată, în maşina criminalului fiind găsită şi arma crimei, o arbaletă de tipul celor folosite în Evul Mediu. Berloso a recunoscut comiterea crimelor, indicându-le poliţiştilor inclusiv locul unde le-a îngropat pe cele două femei ucise, sub un viaduct de pe râul Torre. Bărbatul mai fusese condamnat în urmă cu 17 ani pentru uciderea unui tânăr într-o încăierare, iar recent fusese denunţat de fosta sa soţie pentru hărţuire.

Ancheta finalizată de poliţiştii şi carabinierii din Udine a demarat în urma dispariţiei pe 20 mai a.c. a româncei Diana Alexiu, o frumoasă blondă din Constanţa, având ocupaţia de 'escortă de lux' de când se mutase în localitatea Desenzano del Garda de lângă Udine. Dispariţia ei a fost semnalată autorităţilor judiciare italiene de către familia din România, iar din lipsă de indicii şi având în vedere numărul mare al pistelor pe care poliţiştii trebuiau să le ia în considerare, cazul a fost mediatizat după o lună la emisiunea "Chi l'ha visto" a postului naţional de televiziune Rai3, foarte populară în Italia şi care prezintă pe larg poveştile persoanelor dispărute.

La câteva zile după prezentarea cazului în emisiunea televizată, carabinierii au reuşit identificarea maşinii Dianei Alexiu, un BMW în valoare de circa 30.000 de euro, care se afla într-o parcare în localitatea Cervignano del Friuli, în apropierea locului unde femeia a fost ucisă, iar apoi, datorită acestui indiciu, s-a reuşit identificarea criminalului.

×
Subiecte în articol: special observator lumea