x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Putere absoluta

Putere absoluta

13 Ian 2005   •   00:00

CARTE
Edituria Rao ne ofera un thriller politic. "Putere absoluta" este cel mai cunoscut roman al scriitorului David Balddaci.

Balddaci este unul dintre cei mai indragiti autori americani ai momentului, cartile sale fiind traduse in 30 de limbi si publicate in peste 80 de tari. "Putere absoluta" este, probabil, cel mai cunoscut roman al sau, el obtinand prestigioase premii de popularitate in Statele Unite si Marea Britanie.

Cartea a fost ecranizata de Castle Rock Entertainment in anul 1996, iar din distributie au facut parte nume sonore, precum Clint Eastwood, Gene Hackman si Ed Harris. Regia a fost semnata tot de Clint Eastwood. Povestea este cea a confruntarii dintre administratia americana si un hot profesionist care a devenit, in timpul unei spargeri, martorul unei crime infioratoare. Autorul acesteia se pare ca nu e nimeni altul decat... presedintele. Acesta trebuie aparat cu orice pret, iar hotul se trezeste cu toate serviciile secrete americane pe urme.

.

.

.

.

"Erori judiciare" si "Sfarsitul"

Alte doua romane care te tin cu sufletul la gura sunt "Erori judiciare" de Scott Turow si "Sfarsitul" (Kevin J. Anderson si Doug Beason). Mai exista inca rasism in America zilelor noastre? Avocatul Arthur Raven, desemnat sa reprezinte intr-un proces de recurs un tanar de culoare condamnat la moarte pentru omor deosebit de grav, crede ca nu. Curand insa se va convinge de contrariu: clientul sau se dovedeste a fi victima unei inscenari ale carei proportii o fac sa semene cu o conspiratie. In "Sfarsitul", un petrolier deverseaza in Golful San Francisco un milion de barili de titei. Incercand sa stopeze mareea neagra, compania responsabila arunca in ocean o bacterie "petrofaga" insuficient testata. Aceasta insa se propaga in aer si incepe sa manance benzina din rezervoarele masinilor si chiar tot ceea ce inseamna material plastic.

.

.

.

.

Imperiul Marelui Graal

Click pentru a mari imaginea
Dupa "Sa ma tai cu taisul bisturiului tau, scrise Josephine", autorul de SF Sebastian A. Corn revine cu o noua carte, publicata de aceasta data la Editura Diasfera: "Imperiul Marelui Graal". Romanul vine in completarea noii colectii de fantasy & SF, in care isi mai gasesc locul noile romane "Babl" (Liviu Radu) si "Orasul ascuns" (Ana Maria Negrila). In aceeasi colectie au mai aparut "Necropolis" (Florin Pitea) si "Warcraft - Ziua Dragonului" (Richard A. Kanaak).

.

.

Asta-i Felicie!

Click pentru a mari imaginea
O alta serie care continua este "Asta-i Felicie!", a autorului francez Georges Simenon. Cartea face parte din strategia Polirom de a publica o editie completa a romanelor lui Georges Simenon, pana acum aparand romane ca "Inspectorul Cadavre", "Maigret se teme", "Maigret si mortul" sau "Cazul Louise Laboine". Un batran contabil retras la tara, o crima fara mobil, o fata in casa extrem de ciudata il vor pune in incurcatura pe inspectorul Maigret.

.

.

Agata murind

Click pentru a mari imaginea
Aceeasi Editura Polirom ne ofera romanul Dorei Pavel "Agata murind", roman ce a castigat in 2003 Premiul Uniunii Scriitorilor. Cartea e un roman intim si psihologic, de orientare feminista. El se incheaga sub forma confesiunii unei tinere femei, nu oarecare, ci una sensibilizata de o trauma psihica, catre psihoterapeutul pe care il iubeste. Aparenta de naratiune epistolara este contrazisa prin intercalarea unor capitole prezentate impersonal.

.

.

×