x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun PUTIN, POLITICIANUL MULTILATERAL DEZVOLTAT / Cu o mână pe gaz, cu penelul în alta

PUTIN, POLITICIANUL MULTILATERAL DEZVOLTAT / Cu o mână pe gaz, cu penelul în alta

de Sînziana Stancu    |    16 Ian 2009   •   00:00
PUTIN, POLITICIANUL MULTILATERAL DEZVOLTAT / Cu o mână pe gaz, cu penelul în alta

Agasat de vocile din ce în ce mai ridicate ale europenilor, nemulţumiţi că Rusia le-a închis robinetul de gaz, premierul de la Moscova şi-a găsit refugiul în pictură. Şi asta în scopuri de binefacere, deoarece tot ce va crea va fi vândut online, iar banii obţinuţi vor merge la asociaţii de caritate.



Transformarea lui Putin, dar nu cea din preşedinte în prim-ministru, ci aceea de om forte în artist “renascentist”, sensibil, cum îl descrie publicaţia britanică Daily Mail, a surprins. Dar nu foarte mult, sau cel puţin nu pe ruşi, pentru că ei au fost obişnuiţi în lungii ani de mandat ai fostului preşedinte, despre care se spune că îşi exersează în continuare această funcţie, dar de pe poziţia de prim-ministru, să li se vorbească despre talentele în continuă descoperire ale “ţarului” Putin. Ruşii ştiu că zbirul politicii de la Kremlin are abilităţi remarcabile de fost spion sovietic în timpul războiului rece, că este un luptător de judo la fel de iscusit, că îşi arată torsul de “macho” la partidele de pescuit în Siberia şi că, mai nou, anul trecut, a fost în stare să vâneze singur un exemplar rar de tigru Amur.

MOTIV ŢĂRĂNESC
Ei bine, acum a dat mai deoparte toate sporturile astea dure şi a luat penelul în mână, ţinând să arate şi latura artistică a personalităţii sale, după modelul lui Churchill sau al lui Hitler. “Opera” pe care a pregătit-o pentru licitaţia în scopuri caritabile se numeşte “Broderie” şi înfăţişează o fereastră simplă, cu şervete brodate, cum sunt ferestrele caselor mici de la ţară, aşa-numitele “dachas”.

Este de aşteptat ca tabloul lui Putin să câştige licitaţia, după cum estimează surse din interior, creaţia premierului putând fi întrecută doar de cea a lui Valentinei Matvienko, guvernatorul de Sankt Petersburg, care se pare că ar fi mai reuşită. Între personalităţile ruse care contribuie cu creaţiile lor la această licitaţie se numără şi cântăreţul de rock Serghei Şnurov şi cântăreaţa de operă Anna Netrebko, care se pare că a şi pregătit o lucrare frumoasă. Tema licitaţiei se bazează pe o poveste care începe cu una dintre resursele naturale care a fost furată în Ucraina... Deşi pare, nu este vorba despre gazele ruseşti “furate” de Ucraina, care au stârnit revolta europenilor de mai bine de două săptămâni, ci de nuvela lui Gogol, “În noaptea de Ajun”, care începe cu Diavolul care fură Luna.

×
Subiecte în articol: magazin