x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun R&B marca Ashanti

R&B marca Ashanti

07 Apr 2005   •   00:00

MUZICA
Ashanti aduce pe piata romaneasca un nou album, "Concrete Rose", care contine hit-urile "Unly U" si "Focus". LP-ul este al patrulea din cariera cantaretei de culoare si, totodata, cel mai bine cotat de critica: trei stele din cinci posibile. "Concrete Rose" contine 17 piese de R&B in care eleganta se imbina in mod placut cu senzualitatea si romantismul. De pe album se remarca hit-urile "Unly U", "Focus" si "Turn It Up".

DEBUT. Ashanti a iesit pe piata muzicala in anul 2001, cand a intrat in topuri cu mai multe piese o data.

A devenit destul de repede cunoscuta, iar urmatorul pas l-a constituit duetele cu artistii deja consacrati. A cantat alaturi de Ja Rule, Fat Joe, The Notorius BIG.

SUCCES. Primul album, "Ashanti", are succes, iar primul extras, "Foolish", ajunge in Top 100. De aici in cariera cantaretei intervine industria muzicala: isi continua cursurile de dans, colaboreaza cu diferiti rapperi de culoare, lanseaza videoclip dupa videoclip, iar imaginea ei sexy cucereste pe toata lumea. La inceputul lui 2002 lanseaza impreuna cu Ja Rule "Always on Time" si devine regina Topului 100 Billboard. Performanta este atat de mare, incat, la un moment dat, in martie, reuseste sa aiba trei piese in primele 10 pozitii ale lui Billboard Top 100: "Always on Time", "What’s Luv" si "Foolish". Unde mai pui ca "Always on Time" si "What’s Luv?" ocupau chiar primele doua pozitii. La sfarsitul anului reusea sa cucereasca nu mai putin de opt premii Billboard - o performanta realizata in mai putin de doi ani.

"De-alaltaieri... si pana ieri", la volumul doi

Putem fi siguri ca folkul este NEMURITOR, ne asigura Dorul Stanculescu, taticul folkului romanesc - dupa cum il numesc unii colegi de breasla. Si care ar putea fi cea mai buna dovada decat un album de folk? Dupa o pauza "pricinuita de vremurile vitrege in care imbatranesc" (dupa cum declara folkistul pe coperta CD-ului), Doru Stanculescu lanseaza cel de-al doilea volum al albumului "De-alaltaieri... si pana ieri". "Adrian Voda Cumplitul", "Avram Iancu", "Balada de copilarie", "Scrisoarea soldatului de orisiunde", "Copiii pedepsiti", "Cum se naste-un mit", "Epifanie", "Fara petale", "Maria si marea", "Ei bine, DA!" si "Cafeaua de dimineata" sunt cele 11 cantece de pe acest nou material discografic. Versurile pieselor sunt semnate de Adrian Paunescu, Florian Pittis, Doru Stanculescu si Constantin Sabareanu. (Cristina Ologeanu)

MUSIC OUT

Licitatie

Lenny Kravitz a donat o chitara cu autograf pentru campania de strangeri de fonduri pentru neajutoratii din Brazilia. Obiectul cu pricina, folosit de cantaret in primul sau turneu american, va fi licitat pe website-ul Guvernului brazilian si va avea ca pret de pornire suma de 5.000 de dolari.

Revenire

Cariera solo a lui Gwen Stefani i-a dat multa bataie de cap, ceea ce i-a facut pe multi sa speculeze ca aceasta si-ar fi uitat colegii de trupa. Cantareata a marturisit insa ca n-a avut intentia de a destrama No Doubt, ba, mai mult, se va intoarce si vor lucra impreuna la un nou album. "Cred ca ne-a prins bine o pauza pentru a spori inspiratia de care avea nevoie formatia", a marturisit Gwen.

Premiera

Pet Shop Boys sunt pregatiti sa scoata propria compilatie "Back to Mone" la 25 aprilie. Evenimentul marcheaza, de asemenea, primul CD dublu din cariera lor. Chris Lowe a lucrat la primul disc care reprezinta "cantece despre dragoste, prietenie, sex, religie, speranta si disperare", in timp ce Neil Tennant poarta semnatura celui de-al doilea disc ale carui piese sunt putin mai soft.

Schimbare de stil

Sinead O’Connor se afla in Jamaica pentru a inregistra un album reggae cu nume sonore de rastafarieni. Cantareata munceste de zor la piese, ea fiind in Kingston de mai bine de o saptamana. Bob Marley si Peter Tosh sunt prezenti si ei pe materialul audio care va vedea lumina zilei abia in vara. (Raluca Grintescu)
×