x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rasismul, boicotul si scotienii

Rasismul, boicotul si scotienii

de Andy Stanescu    |    08 Aug 2007   •   00:00
Rasismul, boicotul si scotienii

Au si vecinii falitii lor. Atacantul francez al echipei Glasgow Rangers, Jean-Claude Darcheville, a afirmat ca a fost victima injuriilor rasiste proferate de suporterii formatiei muntenegrene Zeta Golubovci.

Au si vecinii falitii lor. Atacantul francez al echipei Glasgow Rangers, Jean-Claude Darcheville, a afirmat ca a fost victima injuriilor rasiste proferate de suporterii formatiei muntenegrene Zeta Golubovci, in partida contand pentru mansa a 2-a a celui de-al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, informeaza AFP citata de Mediafax. "Este o problema pe care FIFA si UEFA trebuie sa o combata si sa o rezolve. Suntem in secolul XXI si tot mai avem probleme cu rasismul. Nu este normal", a declarat coechipierul lui Darcheville, Marcus Beasley. Forul continental a deschis deja o ancheta, dupa meciul de aseara, castigat de scotieni cu scorul de 1-0. "Avem o politica de toleranta zero fata de asemenea evenimente. Dupa ce se va incheia ancheta, vom lua masurile care se impun", a precizat si William Gaillard, directorul de comunicare al UEFA. Ca si in cazul Stelei, „pedepsita" dupa meciul cu Shelbourne de acum 2 ani, pe muntenegreni ii paste un „boicot" in urmatoarele partide oficiale sustinute pe teren propriu.

Â
JO FARA USA? Tot un boicot, insa de o cu totul alta factura, li se pregateste gazdelor Jocurilor Olimpice din 2008. Un proiect de rezolutie a fost propus Camerei Reprezentantilor din Statele Unite, prin care se cere boicotarea JO de la Beijing, in cazul in care autoritatile chineze nu isi vor revizui atitudinea in problema drepturilor omului. Documentul in cauza, sustinut de 8 reprezentanti ai republicanilor, va fi supus dezbaterii la inceputul lunii septembrie, cand parlamentarii nord-americani se vor intoarce din vacanta. In textul rezolutiei, Jocurile Olimpice de la Beijing sunt comparate cu cele organizate la Berlin, in 1936.

Â
MANCHESTER FARA FERGUSON. Nici managerul Alex Ferguson, nu se simte mai bine. „Sir Alex" va „boicota", din motive mai mult sau mai putin obiective, ultimele meciuri de pregatire ale echipei sale, din cauza... sotiei! Reputatul tehnician ar fi trebuit sa se prezinte in aceasta seara fie la Belfast, fie la Dunfermline, dar Lady Ferguson l-a „arestat" din motive ce tin de nobila arta a amenajarilor interioare. "I-am spus ca am meci, dar nu a acceptat. Mi-a spus ca in fond sunt doar amicale, si ca trebuie sa o ajut sa mute mobila. De fapt, m-a salvat de la o decizie grea. Tatal meu a jucat pentru Glentoran, dar am asociati si la Dunfermline, unde am jucat cel mai bun fotbal al carierei mele, inainte sa ma transfer la Rangers", a declarat oarecum resemnat Alex Ferguson. Prin urmare, Manchester United se va prezenta la Dunfermline cu o echipa in care vor evolua Wayne Rooney, Ryan Giggs si Owen Hargreaves, asistati de Mike Phelan, in timp ce impotriva celor de la Glentoran vor juca Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinand, Michael Carrick, Nani si Anderson, „struniti" de pe margine de Carlos Queiroz.

×
Subiecte în articol: magazin