x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rasul lumii

Rasul lumii

31 Mar 2005   •   00:00

CARTE
Editura Humanitas scoate pe piata o noua colectie: Rasul lumii

  • de SEBASTIAN S. EDUARD

  • Traim intr-o lume incruntata si prost dispusa. Ridurile de pe frunti au ajuns prea adanci. S-ar cuveni sa recuperam cumva arta de a fi senini si cordiali. Iar pentru asta nu este nevoie de terapii sofisticate. Ajunge o carte scrisa cu haz, nerv si talent. O carte pe care s-o deschizi cu un suras si s-o citesti printre hohote. Este exact ceea ce colectia de carte comica "Rasul lumii" isi propune: sa te binedispuna, sa redeschida gustul pentru farsa si gluma.

    PILOT. Cartea care deschide colectia este "Vorbe de duh" a lui Des Machale. Lucrarea este o colectie de citate umoristice, gafe, cuvinte stralucite cu substrat comic spuse de diverse personalitati. Este, daca vreti, un fel de dictionar de maxime realizat in cheie umoristica. Peste 2.000 de citate amuzante, adunate cu truda de autor in aproape 20 de ani de munca. Isi dau concursul, de-a valma, Peter Ustinov, Ronald Reagan, Emile Zola, Dean Martin, Cassius Clay, Orson Welles, Oscar Wilde, Woody Allen...

    "Maximele" sunt grupate pe capitole tematice: Literatura, Arta, Afaceri si bani, Teatru si critica, Dragoste, Sex, Filme, Muzica, Sporturi, Politica, Religie, Diverse, Educatie, Bune maniere, Mass-media, Mancare, Bautura.

    ADICA...
    "Zona cea mai erogena a femeii este mintea" (Raquel Welch)

    "Casatoriti-va dimineata. In felul asta, daca lucrurile nu merg, macar nu ati pierdut toata ziua" (Mickey Rooney)

    PROBLEME CU FEMEILE...
    Alte doua carti au mai aparut in aceeasi colectie. Este vorba de "Nu te porti asa cu prima doamna" (Christopher Buckley) si "Femei secerate" (Pierre Desprogres). In cea dintai carte, Prima Doamna a Statelor Unite, Elizabeth MacMann, este acuzata ca a pus mana pe o scuipatoare de colectie si si-a ucis sotul. Nu stim daca numitul sot e Bill sau George W., dar putem presupune. Motivul pare sa fie sfanta gelozie de alcov, fiindca presedintele are reputatia unui tip apropiat pana la penetrare de angajatele din subordine. Lumea palpita. Se pregateste cumva prima executie pe scaunul electric a unei sotii prezidentiale? Atat de departe a ajuns omenirea?

    In "Femei secerate" crezi ca ai de-a face cu un roman politist. Mai multe femei din Cerillac, un targusor oarecare, sunt gasite asasinate, fara ca politia sa identifice vreun mobil sau vreun indiciu. E momentul cand intra in scena doctorul Rouchon. Acesta trece prin viata invaluit in aburii unei filozofii etilice, dar este singurul care incearca sa gaseasca o pista...

    SEMNALE EDITORIALE

    Emotiile distructive

    Hitler, Stalin, 11 septembrie 2001, crimele si violurile de la tv. Toate acestea au radacini comune: ura, mania, furia, emotiile distructive. Ce sunt aceste emotii, de unde au atata forta? Pot fi contracarate? Sunt intrebari la care incearca sa raspunda Daniel Coleman intr-un dialog (stiintific) purtat cu Dalai Lama. Pentru a ajunge la virusul emotiilor distructive, cartea aparuta la Editura Curtea Veche relateaza o intalnire intre specialistii de renume, care studiaza comportamentul uman si gandirea budista.

    Goana dupa cumparaturi la New York

    Aventurile simpaticei Rebecca (Becky) Bloomwood, vechea noastra cunostinta din "Ma dau in vant dupa cumparaturi", continua! Chiar daca si-a gasit marea iubire si are o noua limita de creditare, Becky se dovedeste aceeasi femeie cu principii ferme, unul dintre acestea fiind acela de a nu-si cumpara mai mult de o pereche de pantofi odata. Bineinteles, in afara cazurilor de dragoste la prima vedere. Nimeni nu stie mai bine decat ea ca exista si asa ceva. Cartea a aparut la Editura Polirom.

    Viata secreta a Printesei Diana

    "Cartea secolului" spune Daily Mirror, referindu-se la volumul scris de Paul Burell, aparut in Romania la Editura Allfa. Paul Burell, intendentul si valetul Dianei, Printesa de Walles, prezinta in premiera partea ascunsa a unui capitol senzational din istoria Casei de Windsor. Volumul este o poveste despre secretele socante, despre puterea absoluta, despre aliante bizare. Este povestea unui supus loial si a tributului platit in slujba Reginei si a Printesei.

    Razboaiele cu arabii

    Editura Tritonic ne ofera lucrarea celebrului Alexis de Tocqueville "Razboaiele cu arabii". Autorul "Democratiei in America", considerat deja un clasic al unor domenii ca sociologia, filosofia politica ori istoria, ne ofera o carte care se refera la eforturile de colonizare pe care Franta le facea in Africa in jurul anilor 1840. Este cartea unei probleme politice, militare, sociale si administrative concrete, ceea ce nu inseamna ca este o carte care fuge de idei sau care se ascunde de formulele teoretice.
    ×