x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (Răută)CIZME - Unde sunt golurile de altădată?

(Răută)CIZME - Unde sunt golurile de altădată?

de Sebastian S. Eduard    |    02 Apr 2009   •   00:00

Scînteia. Ochii mi-au căzut întâmplător pe clasamentul "la zi" al etapei a 22-a de fotbal din campionatul Republicii Socialiste România.



Steaua pe locul întâi, Dinamo pe doi, Victoria pe trei. Un clasament corect din punct de vedere politic - dar nu asta este tema discuţiei. Ceea ce m-a frapat a fost, însă, a fost numărul mare de goluri marcate. Dinamo reuşise 91 de goluri în 22 de etape - adică o medie de 4,1 goluri/meci. În acest moment Timişoara, cu cel mai în formă atac, a înscris de 37 de ori în 21 de partide. Aşadar o medie de 1,7 goluri/meci. "România nu a avut mijloc", "Au fost varză în apărare", "Marcajul a fost foarte strict", "Mutu nu a fost liderul de care aveam nevoie" s-au auzit comentarii după meciul cu Serbia (din păcate la ora la care citiţi aceste rânduri meciul cu Austria este şi el de domeniul istoriei).

Nu fac aici analiza unor meciuri. Doar constat nişte cifre. Şi îmi aduc aminte că pe vremuri existau FOTBALIŞTI cărora noi, oamenii din tribune, le ziceam cu admiraţie sau cu năduf "Fiara" sau "Gâscanul", "Minunea blondă", "Baba" sau "Puriul", "Bursucul" sau "Kaizerul".

×
Subiecte în articol: parerea mea