x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Razboiul lui Hart

Razboiul lui Hart

10 Feb 2005   •   00:00

CARTE
Cartea din spatele filmului Poate ca unii dintre noi au vazut filmul - cu Bruce Willis si Marcel Iures - , dar cati dintre noi au citit cartea? Editura Rao ne propune "Razboiul lui Hart" al autorului american John Katzenbach. Autor al sase romane - dintre care "Omul din umbra" si "Calatorul" au aparut si pe piata romaneasca, la aceeasi editura - , Katzenbach este un fost jurnalist "profilat" pe relatari din incinta Curtii de Justitie. Meseria pare sa-l fi inspirat, cel putin in ceea ce priveste "Razboiul lui Hart".

In aparenta, nimic nu poate fi mai rau decat sa fii prizonier de razboi, inchis intr-un lagar nazist. Din pacate, Tom Hart se va convinge repede ca in viata exista si lucruri mai rele si ca, de multe ori, membrii SS pot fi niste mielusei in comparatie cu propriii camarazi. Atunci cand prietenul sau este acuzat de crima impotriva turnatorului grupului si este judecat cu asprime pentru simplul motiv ca este de culoare, Tom Hart simte nevoia sa intervina si sa-i ia apararea.

Cocteil John Grisham

"Firma" si "Campionul din Arkansas" sunt alte doua romane semnate de John Grisham, aparute la Editura Rao. Noul roman al lui John Grisham, "Campionul din Arkansas", este o poveste inspirata din propria copilarie. Povestitorul este un baiat de la tara in varsta de 7 ani, Luke Chandler, pasionat de baseball, care locuieste impreuna cu parintii si cu bunicii lui intr-o casa, aflata in mijlocul unei plantatii de bumbac. Romanul reda trecerea eroului de la inocenta la maturitate. Cat priveste "Firma", chiar daca ati vazut filmul, el nu se poate compara cu cartea! Mitch McDeere, "number one" al Facultatii de Drept a Universitatii Harvard, este pur si simplu coplesit de salariul, masina, casa si toate celelalte avantaje care i se ofera pentru a deveni angajatul zelos si obedient al unei firme de avocati din Memphis. Incredibila generozitate a firmei ascunde insa afaceri murdare si o lume inspaimantatoare: cea a mafiei.

Ghid clinic - Medicina interna

Valoarea teoretica si practica a acestei carti, aflata la cea de-a 9-a editie, este inestimabila, impunand-o nu numai in spatiul german, dar si mult in afara lui. De-a lungul celor 15 ani, cat a sarbatorit in 2004 "Ghidul clinic" (J. Braun A. Dormann), colectivul de autori a actualizat cuprinsul si a introdus noi conceptii si optiuni de abordare medicala. Un diagnostic rapid si eficient si o actiune terapeutica pe masura, de o exactitate, acuratete si promptitudine de inalta calitate si performanta sunt doar cateva argumente "de forta" care au determinat Editura Medicala sa ofere lumii medicale romanesti traducerea exclusiva a acestei editii, intr-o forma grafica de exceptie, cu recomandarea ferma ca este absolut indispensabila din arsenalul de lucru cotidian al fiecarui medic din Romania, indiferent de specialitate.

Ziua Terorii

Editura Litera International ne propune cartea lui Dan Dumitrescu "Ziua Terorii". Scris in stilul John Grisham, romanul are la baza evenimente si personaje reale peste care sunt brodate elemente de fictiune. Pentru prima oara asistam la o incercare de reconstituire a tragicelor evenimente de la 11 septembrie 2001 din SUA. Oameni obisnuiti in lupta cu un destin potrivnic, teroristi, drame sfasietoare, curaj si solidaritate, totul intr-o derulare cinematografica plina de un suspans gradat, care culmineaza cu scene terifiante. De la prima si pana la ultima pagina, cititorul lupta pentru supravietuire, isi risca viata pentru altii si sufera alaturi de eroii sai. Un roman-marturie, un roman tulburator, un mesaj al luptei impotriva terorismului.

(Pagina realizata de Sebastian S. Eduard)
×