x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Razbunarea Sith - Razboiul Stelelor a ajuns la final

Razbunarea Sith - Razboiul Stelelor a ajuns la final

19 Mai 2005   •   00:00

CINEMA
Demult, intr-o galaxie indepartata… Asa incepeau filmele lui George Lucas. Acum, cu "Razbunarea Sith", saga a ajuns la sfarsit...

  • de SEBASTIAN S. EDUARD

  • Confruntarea dintre Anakin Skywalker si Obi-Wan Kenobi este punctul forte al filmului realizat de George Lucas
    La inceput a fost "Razboiul stelelor", "Imperiul contraataca" si "Intoarcerea lui Jedi". Trilogia care la sfarsitul anilor ’70 si in anii ’80 a inflacarat imaginatia a milioane si milioane de tineri. Cele trei filme i-au adus lui Lucas notorietate si apoi o intrega industrie (si afacere) derivata din ceea ce a reprezentat mai mult decat un curent la moda.

    REVENIRE. In 1999 George Lucas revine cu episoadele a caror actiune se petrece inainte de prima trilogie. "Amenintarea fantomei", "Atacul clonelor" si, acum, "Razbunarea Sith" vin sa completeze opera de o viata a vizionarului. Si chiar daca o parte a publicului si critica au vazut, in general, continuari din ce in mai slabe a trilogiei originale, Lucas si-a dus povestea pana la sfarsit.

    FINAL. "Razbunarea Sith" arata pasii finali pe care Anakin Skywalker ii parcurge atras de partea negativa a fortei. Cavalerul Jedi Anakin Skywalker trebuie sa ia o decizie de importanta cruciala. Pus in situatia de a alege intre a o pierde pe femeia iubita si a-si vinde sufletul pentru a o salva, Anakin cade prada tentatiilor oferite de partea intunecata a Fortei. Dupa aproape 30 de ani de asteptare, spectatorii din lumea intreaga vor afla in ce mod eroul lor, Anakin - pe care profetiile il considera a fi Alesul, unicul individ capabil sa asigure pacea galaxiei - devine temutul Darth Vader, mana dreapta a Imparatului. De asemenea, vor descoperi cum mentorii lui Anakin - Obi-Wan Kenobi si Maestrul Jedi Yoda - au reusit sa supravietuiasca distrugerii Ordinului Jedi, fiind apoi nevoiti sa se ascunda pana la sfarsitul zilelor.

    TRANSFORMARE. Spectatorii vor asista la transformarea Cancelarului Palpatine, initial intelept si cu intentii pacifiste, in temutul dictator al Imperiului Galactic si vor afla conditiile in care copiii lui Anakin, Luke Skywalker si Printesa Leia Organa, au fost despartiti si destinati sa conduca celebra revolta impotriva Imperiului.

    "Toate piesele acestui puzzle vor fi puse cap la cap si adevarul va fi dezvaluit", promite regizorul si scenaristul George Lucas.

    BATALII. In Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith/Star Wars: Episodul III: Razbunarea Sith, bataliile incepute in Razboiul Clonelor se extind in intreaga galaxie - inclusiv deasupra planetei Coruscant, cartierul general al Republicii in curs de destramare si sediul Cavalerilor Jedi. Cancelarul Palpatine este luat ostatec de catre miselul general Grievous, liderul armatei Aliantei Separatiste. Obi-Wan Kenobi si Anakin Skywalker se lanseaza intr-o incercare disperata de a-l elibera pe Palpatine si de a-l distruge pe Grievous.

    Batalia de la inceputul filmului declanseaza o serie de evenimente care conduc la un moment al adevarului pentru Anakin, care duce o viata dubla - insurat in secret cu frumoasa senatoare Padm... Amidala si Cavaler Jedi. Profitand de teama lui Anakin de a o pierde pe Padm..., Palpatine ii dezvaluie o alta fata a Fortei, interzisa lui Anakin, dar capabila de a-i conferi puteri pe care nu si le imaginase niciodata. Obi-Wan intuieste framantarile si conflictul interior prin care trece Anakin. Intre cei doi, maestru si ucenic, va avea loc o neasteptata confruntare fata in fata, pe planeta-vulcan Mustafar.

  • Titlul original: "Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith"
  • Scenariul si regia: George Lucas
  • Durata: 146 minute
  • Premiera: 20.05.2005
  • Cu: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Christopher Lee
  • DIN CHINA IN THAILANDA
    Filmarile au inceput la data de 30 iunie 2003, la studiourile Fox din Sydney, cu o echipa formata din peste 100 de persoane, actori si realizatori. Pe langa filmarile din studiourile din Australia si Marea Britanie, alte locatii au fost in China, Thailanda, Elvetia si Tunisia, aceasta din urma servind drept baza de creatie a numeroaselor planete care apar in acest episod. De asemenea, echipa de filmare s-a deplasat, in 2002, in Italia, pentru a filma eruptia vulcanului Etna.
    ×
    Subiecte în articol: anakin razbunarea sith