x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recorduri animate

Recorduri animate

de Miruna Mihalcea    |    02 Sep 2005   •   00:00
Recorduri animate
DIVERTISMENT
"Finding Nemo" a rupt gura targului cu incasari de 100 de milioane $ din start.

Cartea Recordurilor de la Editura Rao ne prezinta, in acest numar, cele mai de succes realizari ale filmelor de animatie. Culmea e ca nu doar copiii, ci si adultii au fost incantati si au umplut, in consecinta, buzunarele producatorilor si-ale distribuitorilor.

FINDING NEMO. Cel mai tare din parcare. La a opta zi dupa lansarea in nu mai putin de 3.374 de cinematografe din toata lumea, filmul de desene animate a adus incasari de 100 de milioane, in timp ce costurile totale de productie atinsesera pragul de "numai" 94 de milioane. Dar asta nu e singurul record al filmului. El se afla in topul recordurilor si pentru cele mai mari incasari intr-un singur week-end. Povestea unui tata peste care se straduie sa-si regaseasca fiul ratacit a strans, in primul sfarsit de saptamana de la lansare, peste 70 de milioane de dolari… dintr-o lovitura! Totusi, cele mai mari incasari ale unui film de animatie le-a obtinut "The Lion King" (SUA, 1994), al studiourilor Walt Disney. Sumele care-au intrat in buzunarele producatorilor au atins un total de 779.9 milioane de dolari.

VESTITI. Zorro, personajul creat de Johnston McCulley, apare intr-un numar record de 69 de filme, devenind astfel cel mai ecranizat personaj de desene animate. De altfel, Zorro este si primul astfel de personaj care a facut subiectul unui film artistic, "The Mark of Zorro" (SUA, 1920). Felix the Cat, pe de alta parte, e tot un personaj renumit, pentru ca e cel mai vechi personaj animat comercializat. Realizat de Pat Sullivan, in 1919, e primul personaj animat la fel de celebru ca vedetele umane si tot primul a carui imagine a aparut, in 1924, pe ambalaje. Dupa doi ani, Felix a imprumutat numele unei jucarii vandute cu mare succes.

THE SAILOR MAN. Cea mai lunga cariera de interpret a unui personaj animat ii apartine, cu onor, lui Popeye marinarul. In primele episoade ale seriei el a imprumutat vocea lui William Costello, iar din 1934 s-a folosit de vocea lui Jack Mercer, de 45 de ani. Cea din urma voce i-a "folosit" personajului de-a lungul a nu mai putin de 294 de filme, inclusiv desenele animate TV.

EMMY PENTRU SIMPSONS. Cele mai multe premii Emmy pentru un serial TV de animatie au plecat catre "Simpsons". El a castigat 20 de astfel de premii, din care 8 pentru cel mai bun program animat, 10 pentru cea mai buna coroborare vocala si 2 pentru cea mai buna muzica si cele mai bune versuri.

PORCUSORUL ISTERIC
Porcusorul isteric se plimba cu bicicleta.
Iepurasul se plimba pe langa el:
- O sa cazi, o sa cazi, o sa cazi!
Deodata porcusorul cade intr-o groapa, cu bicicleta cu tot. Iepurasul, de sus:
- Ha! Ai vazut, ai vazut?
Din groapa se aude o voce ragusita:
- Parchez unde vreau eu!


Porcusorul isteric in autobuz. O batranica ii spune:
- Nu va suparati, puteti va rog sa inchideti geamul ca e frig afara.
Porcusorul tranteste geamul:
- Na! Acum e cald afara?

Porcusorul isteric se plimba prin padure si striga catre zana cea buna:
- Te omor! Te omor!
- Nu ma omori si iti voi indeplini doua dorinte.
- Bine, baga un cui in pomul ala astfel incat sa nu-l mai poata scoate nimeni!
Zis si facut.
- Si a doua?
- Scoate-l afara!

Porcusorul isteric statea plictisit intr-un colt al discotecii. La un moment dat, a venit la el o purcelusa apetisanta rau.
Ea da putin din sunculite si ii spune porcusorului:
- Hai porcusorule, dansam?
- Tarfo!
×
Subiecte în articol: porcusorul