x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recorduri in masa

Recorduri in masa

03 Feb 2005   •   00:00

CIUDATENII
Petreceri in pijama cu mii de invitati si spalat pe dinti in grup

Cartea Recordurilor de la Editura Rao ne-a propus pentru prezentul numar un subiect cu totul special. Un subiect de masa. E vorba de gramezi de oameni adunati laolalta si care intreprind cele mai ciudate activitati. Cel mai curios e ca fac asta impreuna…
MIRUNA MIHALCEA

In principiu, un domino uman nu-si gaseste justificarea. Cu toate astea, el a existat si uite ca acum sta la loc de cinste in cartea recordurilor. Ca si cel mai amplu curs de yoga, ca si cea mai mare imbratisare de grup sau cea mai mare petrecere in pijama! Sa vedem asadar cine si ce a facut ca sa-si asigure o pozitie de top.

CU MIILE. Nu mai putin de 9.234 de studenti de la NYAA Poly Connects, cu varste intre 18 si 21 de ani, au format un domino uman care s-a intins pe 4.2 kilometri de-a lungul plajei Siloso, Singapore, la 30 septembrie 2000. Cu ocazia comemorarii a 50 de ani de la semnarea tratatului de nonagresiune intre URSS si Germania Nazista, circa doua milioane de oameni s-au luat de mana pentru a forma un lant uman de 595 de kilometri. Lantul s-a-ntins de-a lungul Estoniei, Letoniei si Lituaniei. Altii, microbisti de data asta, au format cel mai mare drapel uman, la meciul Scotia-Germania din 10 septembrie 2003. Spectatorii, 10.371 la numar, au format in tribuna oficiala conturul si culorile drapelului german. Toate ca toate, dar una din cele mai mari "reuniuni" de top s-a petrecut la Stadionul National din Lisabona. Acolo s-au strans 34.309 persoane care au format cel mai mare logo uman, pentru Euro 2004. Si ca sa vedeti ce cote atinge imaginatia unora, inchipuiti-va ca 1.000 de studenti au activat pe post de banda rulanta, in 1998, si au transportat de-a lungul "lor" o plansa de surf.

CIUDATENII. Asta chiar ca-i de recordul recordurilor! Pe 20 septembrie 2002, in Germania, 407 elevi au stat simultan pe un scaun, fiecare pe genunchii celui din spatele sau, formand astfel un sir neintrerupt de 60.7 metri lungime. Altii, ca sa demonstreze ceva, au ales sa se spele pe dinti in grup. Intr-un grup de 10.240 de persoane… Evenimentul a beneficiat, evident, si de un sponsor, Colgate-Palmolive. Iar pe 13 februarie, indianul Manoj Gupota a predat un curs de yoga pentru 6.315 oameni pe Stadionul Pandit Ravishankar Shukla, India.

JOACA. In 2003, Marea Britanie, 1.356 elevi au sarit coarda in acelasi timp. Si tot in 2003, intr-o statiune de schi din Elvetia, 2.473 de oameni, impartiti in doua echipe, au participat la cea mai mare bataie cu bulgari de zapada. Ei bine, cea mai mare bataie cu baloane de apa a avut loc tot in 2003. Universitatea Buffalo din New York a gazduit o bataie cu 5.214 baloane umplute cu apa, la care au participat 422 studenti. Si daca tot suntem la capitolul baloane, aflati ca altii s-au ocupat cu spartul baloanelor pe stadion. Astfel ca pe 22 ianuarie 2004, in Kansas, SUA, 1.603 suporteri au spart baloane simultan in pauza unui meci de baschet.

LOVE. De ziua-ndragostitilor, pe 14 februarie 2004, cu ocazia Festivalului Close-up Lovapalooza din Manila, Filipine, 5.327 de cupluri s-au sarutat simultan timp de 10 secunde.

PARTY. Virginia, SUA, a gazduit pe 1 februarie 2003 o petrecere in pijama pentru 1.045 de cursanti care au purtat pijamale si s-au culcat pe podea, in saci de dormit. Curios e ca la organizarea petrecerii cu pricina, o contributie serioasa a avut si Biserica…

O LUME NEBUNA, NEBUNA, NEBUNA…

"Tigari de foi" din paginile Bibliei

Gardienii si membrii personalului administrativ al unei inchisori canadiene au inceput o operatiune de confiscare a exemplarelor Bibliei aflate in posesia detinutilor. Actiunea respectiva a fost declansata in urma unor informatii potrivit carora prizonierii ar fi folosit paginile "Cartii Sfinte" pentru a-si confectiona… tigari. In inchisorile din "Tara Artarilor", fumatul este interzis. Dar, inventivii detinuti au descoperit o metoda originala pentru fabricarea tigarilor. Dupa ce fierbeau un amestec de frunze de ceai si guma de mestecat cu aroma de tutun, il lasau sa se usuce si il introduceau in paginile Vechiului Testament sau ale Noului Testament, pe care, ulterior, le rulau cu mare atentie, pentru a nu risipi "continutul" extrem de valoros.

Fumatul apara sanatatea?!

Se pare ca fumatul are, cel putin, o calitate curativa: confera persoanelor care manifesta dependenta fata de acest obicei o protectie sporita fata de "Maladia Parkinson". Cercetatorii de la Institutul "Karolinska", din Stockholm au studiat dosarele medicale si certificatele de deces ale unor perechi de gemeni suedezi, in cadrul carora, unul fuma, iar celalalt, era nefumator. Multe dintre cazurile analizate au reliefat rolul de protectie pe care fumatul l-a jucat impotriva "Bolii Parkinson". Specialistii au ajuns la concluzia ca asocierea fumatului cu afectiunea mentionata poate fi partial influentata de factori genetici sau de mediul familial.

Bocanci pentru caini politisti

Politistii din regiunea britanica Northumbria se numara printre primii oameni ai legii din Insula care au confectionat cateva exemplare de cizme speciale destinate… cainilor din dotare. Deseori, "locul crimei" este acoperit cu cioburi de sticla, cainii politisti se numara printre primii care ajung la fata locului. Acum, labutele patrupedelor sunt aparate de cizmele fabricate special pentru ele.

22 de ani cu periuta de dinti in stomac

Recent, o echipa de chirurgi din Arabia Saudita a extras o periuta de dinti aflata, timp de 22 de ani, in stomacul unui pacient. Barbatul, ajuns, in prezent, la venerabila varsta de 70 de ani, a inghitit "corpul strain" in urma cu 22 ani si, de atunci, nu l-a evacuat din organism. Faptul nu l-a deranjat pe batran pana in urma cu cateva zile, cand acesta a inceput sa acuze dureri de stomac insuportabile. Un purtator de cuvant al spitalului la care s-a efectuat originala interventie chirurgicala a declarat ca operatia de extragere a periutei din abdomenul bolnavului s-a incheiat cu succes. (Radu Popa)
×