x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recorduri "magice"

Recorduri "magice"

24 Feb 2005   •   00:00

CURIOZITATI
Copperfield, cel mai bogat magician si Houdini, regele catuselor

Magia si iluzia sunt alte doua domenii ale caror reusite le-a inre-gistrat Cartea Recordurilor de la Editura Rao. Houdini, unul din cei mai cunoscuti iluzionisti, e la loc de cinste, ca si David Copperfield si celebra disparitie a Statuii Libertatii.
MIRUNA MIHALCEA

V-ati intrebat cine si cand a "taiat" prima data o femeie? Cat a durat cel mai lung spectacol de magie pus in scena pana acum? Sau la ce suma s-au ridicat costurile celui mai scump spectacol de magie? Ca sa nu mai vorbim de cel mai exploatat numar de "iluzie", cu fata taiata, dar in trei!

MAESTRUL HOUDINI. A pus pe picioare cea mai veche societate de magie. Totodata, este si unul dintre cei mai cunoscuti iluzionisti, poreclit "regele catuselor". A inventat o multime de numere de iluzionism, iar cele cu evadari l-au consacrat. A fost presedintele Societatii Americane a Magicienilor pana cand a murit.

COPPERFIELD, CEL MAI BOGAT. Potrivit revistei Forbes, David Copperfield a castigat mai mult decat oricare alt magician in 2002. El a devenit celebru prin numere de iluzionism ca: disparitia unui avion cu reactie sau trecerea prin Marele Zid Chinezesc. Copperfield este insa dublu recordman. El e mentionat si la categoria "cea mai mare iluzie". E vorba de uimitorul numar realizat de Copperfield, care a creat iluzia disparitiei Statuii Libertatii, la New York, in timpul celui de-al cincilea spectacol al sau, transmis de CBS, in 1983.

SPECTACOLE LA LIMITA. Spectacolul "Siegfried and Roy at the Mirage", cu iluzionistii germani Siegfried Fischbacher si Roy Horn, a costat peste 28 de milioane de dolari, la lansare, in 1990. Iar cel mai lung spectacol a fost realizat de dr. A. Alexander. A durat 24 de ore, pe 27-28 februarie 2004. La capitolul vietati produse intr-un spectacol, Penn & Tyler se pot lauda ca au "scos" 80.000 de albine in timpul spectacolului televizat "Don’t Try This At Home", filmat in 1990. In versiunea britanica, albinele au fost inlocuite cu muste, o alternativa mai putin periculoasa.

LA TAIAT DE FEMEI. Cea mai veche taiere in jumatate a unei femei s-a petrecut pe 17 ianuarie 1921, in Marea Britanie. Inventatorul se numeste Percy Selbit. Pe de alta parte, cea mai copiata iluzie tine tot de "taiatul" femei. Dar in trei. Numarul se cheama "fata-zigzag" si este cea mai populara iluzie scenica. O fata inchisa intr-o cutie, stand in picioare, e aparent taiata in trei, iar partea din mijloc e scoasa. In 1970 a fost publicata o carte, in 500 de exemplare, care permite fiecarui cumparator sa realizeze o versiune a recuzitei. In prezent, se crede ca au fost realizate cel putin 15.000 de astfel de numere.

SOCIETATI. The International Magician’s Society, fondata in 1968 la New York, SUA, are 37.000 de membri in intreaga lume, printre care si David Copperfield. Chiar daca nu-i societate, ci club, Blackpool Magician’s Club isi tine intalnirea anuala la Opera House si Winter Gardens, Marea Britanie, in ultimul week-end din februarie. Prima data reuniunea s-a desfasurat in 1952 si atrage, in general, peste 3.000 de participanti din toata lumea.

GENERATIA NOUA. Fratii Yamagami sunt cei mai tineri iluzionisti profesionisti. La debut, pe 17 aprilie 2001, aveau 6 ani si 229 zile si, respectiv, 5 ani si 128 de zile.

REVISTE. Abracadabra a debutat pe 2 februarie 1946, Marea Britanie. In februarie 2004 a aparut numarul 3.029. Iar revista de magie cu cele mai mari vanzari este The Magazine for Magicians, e publicata lunar si are o vanzare mondiala de aproximativ 10.000 de exemplare.

O LUME NEBUNA, NEBUNA, NEBUNA…

Penis cu ketchup?!

O suedeza, Victoria Ed, a declarat ca a descoperit intr-o sticla de ketch-up un… penis. Ea a marturisit ca a fost destul de norocoasa , gasind "corpul strain" ajuns, nu se stie cum, in interiorul sticlei, inainte de a turna continutul acestuia pe sandvisurile pe care le pregatea pentru sotul sau si cei doi copii. Revenindu-si greu din soc, Victoria descria "obiectul" ca avand forma unui penis de marime medie, dar nu poate preciza daca era de provenienta umana. Cand femeia a cumparat sticla de la magazin, aceasta parea intacta, iar capacul, sigilat. In urma incidentului, firma producatoare a retras de pe piata intregul stoc de produse fabricate la aceeasi data. Victoria decis sa nu mai cumpere niciodata marca respectiva, politia ridicand "corpul delict" pentru investigatii amanuntite.

I-a stat in gat… testiculul prietenului

Amanda Monti, o englezoaica de 24 de ani, a cazut prada unui acces de furie, cand fostul sau prieten, Geoffrey Jones, in varsta de 37 de ani, a refuzat avansurile sale. Femeia a deschis slitul pantalonilor "insensibilului" interlocutor, i-a smuls, la propriu, unul dintre testicule si a incercat sa-l inghita, inainte de a-l scuipa afara din gura. Unul dintre invitati a prins "oul zburator" si indreptandu-se spre Jones i-a spus ca "ii apartinea". Cu toate acestea, eforturile medicilor de a reatasa organul amputat au esuat. Judecatorii au considerat ca Monti i-a produs lui Geoffrey o rana grava si ca "nu a actionat in legitima aparare". Femeia a recunoscut fapta, fiind condamnata la 2 ani si jumatate inchisoare. "Protagonistii" intamplarii au avut o relatie "foarte deschisa" timp indelungat, care a luat insa sfarsit nu cu mult timp in urma. Ei au ramas in relatii bune, si in "ziua fatidica" Monti l-a luat pe Jones de la o petrecere si s-a dus acasa la acesta, pentru a bea un pahar cu el si prietenii sai. La un momentat dat, o cearta violenta izbucnita intre cei doi s-a terminat cu o lupta. In declaratia sa, Jones sustine ca femeia i-a deschis slitul, pantalonii i-au cazut in vine, ea l-a tras de testicule foarte tare si tot ce isi mai aminteste este ca a simtit o durere insuportabila.

Statuie in memoria… catelului-erou

Bamse, un superb exemplar canin, apartinand rasei Saint-Bernard Norvegian, care a trait in Scotia si simbolizeaza libertatea nationala si rezistenta impotriva ocupatiei naziste, va avea propria statuie turnata in bronz. Cainele a fost adus in Marea Britanie, din Norvegia, in anul 1940, la bordul distrugatorului de mine "Thorrod", care facea parte din escorta navei care il transporta pe Regele Haakon al VI-lea si asigura deplasarea acestuia in siguranta. (Radu Popa)
×