x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rochia purtată de Lady Diana la logodnă este scoasă la licitaţie!

Rochia purtată de Lady Diana la logodnă este scoasă la licitaţie!

de Corina Andriuta    |    08 Iun 2010   •   00:00

Rochia pe care Diana Spencer a îmbrăcat-o la un dineu organizat în cinstea anunţării oficiale a logodnei cu prinţul Charles va fi scoasă la licitaţie la Londra, scrie pravda.ru.



Rochia face parte dintr-o colecţie particulară, „Passion for Fashion", care va fi prezentată  la licitaţia Kerry Taylor. Experţii estimează rochia care i-a aparţinut prinţesei Dianei se va vinde cu o sumă cuprinsă între 30-50 mii de lire sterline.

Colecţia va fi oferită de designerii britanici David si Elizabeth Emanuel, care au lucrat mai mulţi ani cu Lady Diana. Mai precis, casa de modă pe care ei o deţin a creat schiţa rochiei ei de mireasă. De asemenea, tot ei au determinat stilul lui „Lady Di", care a intrat în atelierul lor pentru prima dată când avea doar 19 ani. Atunci dorea să-şi  aleagă o rochie pentru o seară de caritate, în care ea trebuia să fie prezentată oficial drept logodnica Prinţului Charles.

Viitoarea mireasă a ales o rochie neagră de tafta cu un decolteu generos. "Noi am trecut atunci peste toate regulile şi tradiţiile, nu ştiam că membrii familiei regale purtau negru numai când erau în doliu. Eu cu David consideram că îi stă foarte bine în această rochie chiar dacă avea un decolteu mare", a explicat Elizabeth Emanuel pentru telegraph.co.uk.

Nu este exclus ca rochia să ajungă într-o colecţie particulară, fapt care ar transforma obiectul într-unul pierdut  pentru mulţi fani ai Dianei. Elizabeth Emanuel speră, însă, că această rochie neagră va fi cumpărată de un muzeu sau de o persoană particulară care va fi dispusă să lase rochia să fie admirată de publicul larg.

×
Subiecte în articol: lumea