x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rockerul Bertrand Cantat, ameninţat cu moartea

Rockerul Bertrand Cantat, ameninţat cu moartea

de Jurnalul National    |    17 Oct 2007   •   00:00

Rockerul francez Bertrand Cantat, eliberat condiţionat marţi din inchisoarea Muret, unde se afla din 2004, a primit mai multe ameninţări cu moartea, relatează AFP, citat de Rompres.


Rockerul francez Bertrand Cantat, eliberat condiţionat marţi din inchisoarea Muret, unde se afla din 2004, a primit mai multe ameninţări cu moartea, relatează AFP, citat de Rompres.
Parchetul a confirmat că au fost deschise mai multe anchete după primirea unor scrisori care conţineau ameninţări cu moartea la adresa lui Bertrand Cantat, figură emblematică a trupei Noir Désir.
Două scrisori de ameninţare i-au fost adresate in interval de căteva săptămăni, una inainte de dezbaterea privind eventuala lui eliberare, la 20 septembrie, la inchisoarea Muret, iar cealaltă inainte de decizia de a i se acorda eliberarea condiţionată la 15 octombrie, potrivit unei surse judiciare.

Solistul formaţiei rock Noir Désir, in vărstă de 43 de ani, a fost condamnat in martie 2004 de justiţia lituaniană la opt ani de inchisoare, pentru că a lovit-o mortal pe actriţa Marie Trintignant, in noaptea de 26 spre 27 iulie 2003, in cursul unei violente dispute intr-un hotel din Vilnius.
Cei doi, impreună de un an, se aflau de două luni in capitala lituaniană, unde Marie Trintignant participa la turnarea unui film sub conducerea mamei sale, regizoarea Nadine Trintignant.
Intrată in comă, Marie Trintignant, mamă a patru copii şi fiică a actorului Jean-Louis Trintignant, a decedat căteva zile mai tărziu din cauza unui edem cerebral.

Casa căntăreţului a fost distrusă de un incendiu in septembrie 2003, la mai puţin de două luni după moartea lui Marie  Trintignant. Poliţiştii au mers atunci pe varianta unei măini criminale.
Asociaţii pentru apărarea drepturilor femeilor şi Nadine Trintignant au protestat impotriva eliberării căntăreţului.

×
Subiecte în articol: magazin