x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roger Moore militează contra fabricării pateului de pasăre

Roger Moore militează contra fabricării pateului de pasăre

07 Noi 2009   •   00:00
Roger Moore militează contra fabricării pateului de pasăre

Actorul britanic Roger Moore, cunoscut în special pentru rolurile din "James Bond" şi "The Saint", a finanţat realizarea unui afiş prin care apărătorii drepturilor animalelor militează împotriva fabricării pateului de pasăre.



Parte a unei campanii derulate de organizaţia neguvernamentală PETA, afişul a fost plasat în faţa unui magazin de pe cea mai importantă arteră comercială din Londra, îndemnând cumpărătorii să nu mai cumpere pateu de pasăre, scrie AFP. "Îndoparea păsărilor este crudă, nu festivă", este sloganul ce însoţeşte imaginile şocante de la fabricarea acestei delicatese, aflate pe afiş.



În septembrie, Roger Moore i-a trimis o scrisoare directorului magazinului, în care îi solicita să-i cumpere tot stocul de pateu de pasăre, astfel încât acesta să nu mai ajungă în galantare.

Implicarea actorului de 82 de ani în iniţiativele derulate de PETA urmează unei lungi perioade în care acesta s-a remarcat în campanii cu caracter umanitar. Roger Moore a succedat-o pe Audrey Hepburn în funcţia de ambasador UNICEF al bunăvoinţei, iar acţiunile sale s-au bucurat de recunoaştere la cel mai înalt nivel, inclusiv prin titluri acordate de Casa Regală Britanică.

×
Subiecte în articol: magazin