x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Romania - Rusia / Razboiul de 2 ani

Romania - Rusia / Razboiul de 2 ani

de Andy Stanescu    |    15 Dec 2007   •   00:00

In ''L''Equipe'', Peggy Brise si-a intitulat corespondenta ''Visul Spulberat'': „Dupa ce am avut un avantaj de 7 goluri in prima repriza, am dezamagit in repriza a doua si am cedat fizic in ultimele 5 minute. Acesta eliminare, la finalul partidei, este obtinuta in mare parte datorita portarului echipei Romaniei, Luminita Dinu, exceptionala la sfarsitul meciului. Increderea a trecut definitiv de partea romancelor in ultima repriza a prelungirilor, cand Dinu a stopat toate baloanele iar aparatoarea Steluta Luca a perforat apararea echipei Frantei''.

Daca posturile de televiziune din Hexagon n-au parut a fi prea interesate de soarta selectionatei feminine de handbal conduse de Olivier Krumbholz, ziarele franceze de vineri s-au intrecut in a-si exprima regretele pentru „sferturile" pierdute in fata elevelor lui Gheorghe Tadici.


PRABUSIRE. In ''L''Equipe'', Peggy Brise si-a intitulat corespondenta din Bercy ''Visul Spulberat'': „Echipa Frantei nu va merge in semifinalele Campionatului Mondial, in urma esecului inregistrat in fata Romaniei la capatul celor doua reprize de prelungiri. Dupa ce am avut un avantaj de 7 goluri in prima repriza, am dezamagit in repriza a doua si am cedat fizic in ultimele 5 minute''. Nici ''L'Independant'' nu s-a lasat mai prejos: „Prabusirea a venit la finalul suspansului. Acesta eliminare, la finalul partidei, este obtinuta in mare parte datorita portarului echipei Romaniei, Luminita Dinu, exceptionala la sfarsitul meciului, adica exact asa cum a fost, la inceputul partidei, Valerie Nicolas (...) Increderea a trecut definitiv de partea romancelor in ultima repriza a prelungirilor, cand Dinu a stopat toate baloanele iar aparatoarea Steluta Luca a perforat apararea echipei Frantei''.

Pe cat de crunta a fost dezamagirea pentru invinsele de joi, pe atat de mare (dar scurta...) a fost bucuria pentru castigatoarele partidei. Componentele primei reprezentative a Romaniei au celebrat victoria (34 - 31) din sferturile de finala ale Campionatului Mondial pret de doar 45 de minute, mai ales ca joi si-a sarbatorit ziua de nastere si kinetoterapeutul echipei, Nicu Craiu, prilej pentru fetele pregatite de vulcanicul Gheorghe Tadici sa ciocneasca traditionalul pahar de sampanie. N-a durat mult insa, la o ora dupa miezul noptii Tadici & Musi dand startul cuvenitului program „de recuperare".


REVANSA. Pentru nationala Romaniei urmeaza sambata dificila infruntare cu Rusia, intr-o reeditare a finalei editiei precedente a CM, atunci cand gazdele au reusit sa impuna in fata propriilor suporteri. De aceasta data cele 2 formatii se vor infrunta in semifinale, Evgheni Trefilov putand alinia, in proportie de 90%, aceeasi formula de baza ce s-a dovedit a fi una castigatoare cu doi ani in urma. „Va fi un joc greu, mai ales ca rusoaicele au avut mai mult timp de recuperare. Noi venim după 80 minute de joc. Ele au terminat meciul mai repede, au venit la hotel si s-au odihnit. Chiar si o ora conteaza foarte mult intr-o asemenea competitie. Ce sa ma vorbim despre cele 7 ore cat a fost diferenta dintre noi. Cand noi eram la masa, rusoaicele aveau deja 2 ore de somn. Meciul cu Franta a intrat la capitolul palmares si istorie deja. Vom intalni o echipa sudata, cu mare experienta competitionala in Liga Campionilor, o nuca tare pe care noi speram de data asta sa o spargem", a prefatat Gheorghe Tadici meciul de sambata, neuitand sa puncteze faptul ca majoritatea jucatoarelor din nationala Rusiei provin de la Zvezda Zvenigorod, echipa antrenata tot de Evgheni Trefilov.


Partida de sambata, dintre campioanele si vicecampioanele mondiale „in exercitiu", va debuta la ora 16.00 (ora Romaniei). Cealalta semifinala, Norvegia-Germania, a fost programata cu incepere de la ora 18.30, ordinea fiind stabilita la cererea posturilor de televiziune ce vor transmite partida. Spre deosebire de programul sferturilor de finala, cand ultimul cuvant l-au avut gazdele, de data aceasta s-au impus televiziunile din Norvegia si Germania, cele care asigura cei mai multi telespectatori la actuala editie a Campionatului Mondial.


Sambata, 15 decembrie

meciuri de clasament, locurile 5-8:

ora 11.00: Coreea de Sud - Angola

ora 13.30: Franta - Ungaria


semifinale:

ora 16.00: ROMANIA - Rusia

ora 18.30: Norvegia - Germania


Duminica

ora 10.00: meciul pentru locul 7

ora 12.30: meciul pentru locul 5

ora 15.00: meciul pentru locul 3

ora 17.30: FINALA

×
Subiecte în articol: magazin