x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ronan Keating

Ronan Keating

10 Feb 2005   •   00:00

MUZICA
Zece ani de hituri

Baiatul teribil al trupei Boyzone - Dumnezeule, era sa scriu O Zone - revine cu un best of.
SEBASTIAN S. EDUARD

Singurel (de formatie), Ronan Keating a scos patru albume, in general bine cotate. Succesul cucerit cu Boyzone a fost consolidat printr-o cariera solo, asa ca acum, iata, Ronan Keating se afla la primul "Best of".

"10 Years of Hits" contine cele mai importante 16 piese ale artistului, care atunci cand concerteaza in Marea Britanie dezlantuie isteria in randul adolescentelor. "Life is a rollercoaster", "If Tomorrow Never Comes", "Words", "We’ve Tonight", "When You Say Npothing al All" sunt numai cateva exemple luate de pe aceasta compilatie. Suna bine, voce are, iar senzualitatea si stilul nu ii lipsesc. Nu este la fel de controversat ca Robbie Williams si canta genul de muzica ce nu declanseaza reactii sonore negative din partea parintilor: "Da-l, naibii, mai incet pe retardatul ala!". Ronan este romantic si asta nu are varsta.

K1 sunt "Pentru Romania"

K1 revine in muzica romaneasca dupa o absenta mai mult decat notabila. Radu "Lup Phoenix" Fornea, Mircea "X-Mann" Presel si Daniel "Boonker" Alexandrescu vin pe piata cu un nou produs, "Pentru Romania". Albumul contine 17 piese destul de uniforme din punct de vedere stilistic, dar agreabile in acelasi timp. Ce vor face in continuare cu el, depinde numai de cei trei.

Cand au aparut pe piata muzicala, cu noua ani in urma, K1 au aratat ca au viziune si priza la public. Trendul ascendent nu a fost insa mentinut decat cativa ani, primii, cei mai importanti ai trupei. Timp suficient ca ei sa puna bazele unui stil care va capata contur, transformandu-se in foarte popularul de acum "etno-dance". K1 sunt cei care in februarie 1996 au pornit revolutia muzicala "dance" din Romania. La scurt timp, IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) a aratat in statistici o crestere de aproape 800% la produsul muzical romanesc, prin aparitia a peste 200 artisti romani in genul "dance", respectiv in subgenuri ale acestuia.

Best of Marilyn Manson

Iubiti-l sau urati-l, insa e Marilyn Manson. Unicul. Revine cu "Best of", o compilatie, as zice, de cinci stele. Piese si piese ale autoproclamatului "Superstar Antihrist". "Last We Forget - The Best Of" contine 18 piese, dintre care hiturile "Personal Jesus", "The Beautiful People", "Tainted Love", "Mobscene" si "Sweet Dreams (Are Made of This)". O compilatie socanta - cum altfel - care se adreseaza nu numai fanilor genului, ci si curiosilor.

Hoobastank

Pregatiti-va de un rock de calitate cu "Hoobastank". Baietii par putin isterici cu stilul lor post-grunge, insa daca te asortezi starii lor emotionale, atunci ai nimerit taman la fix. Trupa s-a format prin 1994, la Los Angeles, insa succesul nu a aparut decat sase ani mai tarziu. Cele mai importante succese ale trupei se numesc "Crawling in the Dark" si "Running Away" - ambele hituri la MTV. Din pacate, acestea nu se regasesc pe "Hoobastank".
×