x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rugby - Anglia in „sferturi", Wilkinson in Pantheon

Rugby - Anglia in „sferturi", Wilkinson in Pantheon

de Andy Stanescu    |    29 Sep 2007   •   00:00
Rugby  -  Anglia in „sferturi", Wilkinson in Pantheon

Detinatoarea trofeului „Webb Ellis" a mai facut un pas spre o finala in care fanii selectionatei Albionului spera sa il vada pe Jonny Wilkinson in forma maxima.

Detinatoarea trofeului „Webb Ellis" a mai facut un pas spre o finala in care fanii selectionatei Albionului spera sa il vada pe Jonny Wilkinson in forma maxima, chiar daca majoritatea comentatorilor dau ca sigura o victorie a unuia dintre „greii" din emisfera sudica. Calificarea in sferturile de finala ale Cupei Mondiale a fost obtinuta nu fara emotii, cu scorul de 36-20 (19-10), rugbystii din Tonga predandu-se dupa un meci echilibrat, in fata celor 45.000 de spectatori prezenti pe „Parc de Princes".


Cele 4 eseuri (realizate de Sackey, Tait si Farrell), la care s-au adugat punctele marcate de formidabilul buteur Wilkinson au trimis Anglia in faza urmatoare a competitiei, etapa in care campionii mondiali vor intalni Australia (6 octombrie - Marsilia). Cu aceasta ocazie, mijlocasul la deschidere ce a adus echipei sale cel mai ravnit titlu din sportul cu balonul oval, cu 4 ani in urma, s-a apropiat de recordul celui mai bun realizator din toate timpurile, galezul Neil Jenkins. Jonathan Peter Wilkinson totalizeaza in acest moment 1022 de puncte inscrise in meciuri internationale (955 pentru „nationala" si 67 pentru „Lions"), clasandu-se pe locul al doilea, dupa Jenkins ( 1090 puncte - 1049 pentru reprezentativa Tarii Galilor). De remarcat faptul ca, in vreme ce englezul a adunat 62 de selectii in echipa Angliei, Jenkins a fost titular in 87 de partide.

×
Subiecte în articol: magazin