x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Silmarillion

Silmarillion

27 Ian 2005   •   00:00

CARTE
Editura Rao ne propune un alt best-seller semnat J.R.R. Tolkien, aparut acum si in editie de buzunar: "Silmarillion". Va mai aduceti aminte de trilogia "Stapanul inelelor"? Elfii au creat Inelele Puterii. Sauron a creat unul singur - Inelul Suprem, inelul Stapan, cel pe care il descopera Bilbo Baggins si pe care lupta pentru a-l distruge vitejii din "Fratia Inelului". In "Silmarillion" este redata istoria antica a Pamantului de Mijloc, mitologia aparitiei lui si a popoarelor care-l locuiesc. "«Silmarillion» iti impune comparatia cu mitologiile antice si, pe alocuri, se ridica la inaltimea adevaratelor mituri", scrie despre lucrare cotidianul Financial Times.

"Silmarillion" este in acest moment una dintre cele mai bine vandute carti ale editurii Rao. Toate romanele lui J.R.R. Tolkien s-au vandut extrem de bine pe piata romaneasca. Pana acum, la noi au aparut: trilogia "Stapanul inelelor" (in mai multe editii si formate), "Reverandom", "Silmarillion" si "Hobbitul".

Munca te poate ucide!

Cam aceasta e concluzia pe care o trageti daca va pica in mana cartea lui Bruce Lansky - "Munca si alte ocupatii care te pot ucide". Sunteti ferm convins ca munca este un rau necesar? Credeti ca aveti cea mai plictisitoare si prost platita slujba? Cititi selectia facuta de Bruce Lansky. "Imi place munca. Ma fascineaza: as putea sta sa o admir ore in sir", spunea Jerome K. Jerome. Sau: "Munca este pretul pe care il platim pentru bani". Ori: "De ce ramane atat de multa luna la sfarsitul banilor?". Inchipuiti-va peste 100 de pagini pline cu astfel de "citate" si aveti o idee despre selectia facuta de Bruce Lansky. Si, apropo, in aceeasi colectie a aparut "La bine si la rau - cele mai bune citate despre casatorie". Cica "sotia este acea persoana care se uita in sertarul cu haine si poate gasi batista care nu era acolo".

Doamna si licornul

Biblioteca Polirom ne ofera "Doamna si licornul" a autoarei americane Tracy Chevalier ("Fata cu cercel de perla", "Ingeri cazatori"). Caracterizat de The Guardian ca o adevarata explozie in plan erotic, romanul porneste de la cele sase tapiserii reprezentand "Doamna si licornul", pastrate la Musee National du Moyen-Age de la Cluny, Paris. Putinatatea datelor privitoare la mesterii care au executat lucrarea o provoaca pe Tracy Chevalier sa teasa ea insasi o poveste admirabila, emotionanta si convingatoare, cu personaje bine conturate.

Faraonul nisipurilor

Editura Allfa ne propune un roman-thriller care se citeste cu sufletul la gura: "Faraonul nisipurilor" al italianului Valerio Massimo. Orientul Mijlociu. Profesorul William Blake, egiptolog de faima mondiala, este luat de acasa in toiul noptii pentru a examina un mormant egiptean ciudat. El se trezeste in fata celei mai misterioase intamplari din viata sa: descoperirea mormantului unui faraon in desertul Paran, la mii de kilometri departare de Nil. O ipoteza tulburatoare isi face loc in mintea sa, o ipoteza care ar duce la prabusirea celor mai subtile echilibre ale lumii…

Secretul din Lacul Verde

Editura Trei vine in cadrul colectiei COOLt cu "Secretul din Lacul Verde" (Loiuis Sachar). Obraznicul Stanley Yelnats este trimis pe nedrept la o Scoala de corectie, Tabara Lacul Verde, unde baietii isi intaresc caracterul sapand zi dupa zi gropi. La Tabara Lacul Verde nu se gaseste nici un lac. Insa sunt o gramada de gropi. Lui Stanley nu-i trebuie mult sa-si dea seama ca se petrec lucruri necurate la Tabara Lacul Verde. Baietii nu sapa gropi pentru ca trebuie sa isi consolideze caracterul, ci pentru ca directoarea cauta ceva...
×
Subiecte în articol: lacul verde