x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sondaj - Oscar Wilde, cea mai spirituală personalitate britanică

Sondaj - Oscar Wilde, cea mai spirituală personalitate britanică

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00

Scriitorul Oscar Wilde, care Âşi pe patul de moarte a dat dovadă de umor, cu celebra frază "Această perdea mă omoară; eu ori ea, unul din noi trebuie să dispară", s-a situat pe primul loc intr-un top al celor mai spirituale personalităþi britanice.

Scriitorul Oscar Wilde, care Âşi pe patul de moarte a dat dovadă de umor, cu celebra frază "Această perdea mă omoară; eu ori ea, unul din noi trebuie să dispară", s-a situat pe primul loc intr-un top al celor mai spirituale personalităþi britanice, informează Reuters.

Cu 20% dintre voturile participanþilor la sondaj, Wilde s-a situat pe primul loc in acest top, fiind urmat de scriitorul irlandez Spike Milligan, care Âşi-a gravat pe piatra de mormănt epitaful "Þi-am zis că sunt bolnav".

In topul celor mai spirituale zece personalităþi britanice a mai fost inclus premierul britanic Winston Churchill, pe locul al cincilea. Acuzat de parlamentarul laburist Bessie Braddock că ar fi beat, acesta a răspuns: "Bessie, eÂşti urătă. Iar măine dimineaþă eu voi fi treaz, dar tu vei fi in continuare urătă".

Scriitorul Noel Coward s-a situat pe locul al Âşaptelea pentru fraza: "Ascuþimea minþii ar trebui să fie o desfătare glorioasă, aÂşa cum este caviarul. Nu ar trebui niciodată sa fie răspăndită aÂşa, ca gemul".

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, mai celebră pentru personalitatea sa dură decăt pentru umor, este cea mai spirituală celebritate feminină in top, pe poziþia a 12-a, pentru fraza "Calitatea de a fi puternic este echivalentă cu calitatea de a fi o doamnă. Dacă eÂşti nevoit să spui că eÂşti (puternic n.r.), inseamnă că nu eÂşti".

La sondaj au participat 3.000 de fani ai filmelor de comedie.

  • MediafaxÂ

×
Subiecte în articol: magazin