x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sorin Oprescu: "Ministrul Sănătăţii, domnul Nicolăescu, nu işi respectă propria creaţie"

Sorin Oprescu: "Ministrul Sănătăţii, domnul Nicolăescu, nu işi respectă propria creaţie"

de Jurnalul National    |    17 Oct 2007   •   00:00

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, senatorul PSD Sorin Oprescu, l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, de faptul că nu respectă Legea reformei in domeniul sanitar, al cărei iniţiator este.

Oprescu il acuză pe Nicolăescu de faptul că, in acest moment, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului au rămas fără temei legal de funcţionare, intrucăt acestea au intrat in proces de reorganizare, potrivit Legii reformei in domeniul sanitar.

"Ministrul Sănătăţii, domnul Nicolăescu, nu işi respectă propria creaţie. Legea 95 privind marea şi proasta reformă in domeniul sănătăţii nu este pusă in aplicare de către acesta, in calitate de iniţiator", acuză Oprescu, intr-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

El arată că, in art. 317Â din Titlul VIII -Â Asigurările sociale de sănătate, se prevede că in termen de 12 luni de la data intrării in vigoare a Legii privind reforma in domeiul sanitar, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului vor intra in proces de reorganizare in vederea privatizării.

"Termenul de 12 luni a trecut de mult, instituţiile au rămas fără temei legal de funcţionare, iar actele emise de către acestea, de la expirarea termenului, sunt in afara legii", a explicat Oprescu.

El a arătat că, mai mult decăt atăt, in luna octombrie, in Monitorul Oficial al Romăniei, a apărut Ordinul comun nr.1639 pentru aprobarea normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale in reţeaua sanitară a Casei de Asigurari de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, ordin care nu face decăt să incurce şi mai mult situaţia in care se află aceste case paralele, atăt timp căt acestea se află in afara legii.

"PSD il intreabă pe ministrul Nicolăescu dacă acest fapt este o scăpare, obisnuiţi fiind de lacunele domniei sale in materie legislativă, ori este o incălcare intenţionată, avănd ca scop interese personale sau de grup. Pănă la acest moment nu s-a emis niciun ordin de ministru sau ordonanţă de urgenţă care să facă vreo referire la aceasta situaţie. De ce oare?", se mai arată in comunicat.

"Suntem de acord că aceste case de asigurări paralele au o miză foarte mare pentru Ministerul Sănătăţii, dar considerăm că privatizarea acestora este o aberaţie", a precizat Oprescu.

"PSD nu este de acord ca acestea să fie instrăinate unei persoane din anturajul partidului de guvernămănt. Această prelungită stare de incertitudine privind decizia de privatizare a celor două case de asigurări ne face să credem că incă se mai pregateşte terenul pentru un client politic important, care la acest moment nu intruneşte toate condiţiile necesare preluării acestora", se mai arată in comunicatul semnat de Oprescu.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: sanatate magazin