x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Stephen King

Stephen King

de Jurnalul National    |    18 Apr 2008   •   00:00

“Negura”: un nou thriller din opera autorului american...

“Negura”: un nou thriller din opera autorului american...

 

Cred că pînă acum cam 80% din opera lui Stephen King a fost ecranizată. Este un procentaj pe care îl dau cu aproximare – există alţii care vă pot spune “la virgulă” acest lucru.

Multe dintre adaptările ci­nematografice după operele ma­es­trului horror au fost produse excep-ţionale. Nu toate. Ultimul film pre­zent în România din această serie a fost “Camera 1408”, cu John Cusack în rolul principal. Acum este rîndul unui nou thriller: “Negura/ The Mist”.


SUBIECT. După o furtună violentă, artistul David Drayton şi locuitorii unui mic oraş sînt victimele atacului unor creaturi înfricoşătoare, camuflate de o ceaţă bizară, extrem de densă. Zvonurile sugerează că acestea sînt rezulta­tul unui experiment condus la baza militară din imediata apropiere. Baricadaţi într-un supermarket, Drayton şi grupul său de supra­vieţuitori trebuie să-şi rezolve pro­blemele interne şi abia apoi să-şi înfrunte uniţi inamicul pe care nici măcar nu-l pot vedea.

 

SERIE. A, şi încă ceva. Seria adaptărilor continuă: Alte şase producţii – de cinema sau televiziune se vor adăuga în 2008 şi 2009 celor 102 titluri deja existente.

 

VIDEO&DVD

Masacrul din Texas III

Doi tineri ră­tă­­cesc drumul şi ajung de pe auto­stra­dă în deşer­tul din Te­xas. Cuplul este ur­mă­rit de Leatherface şi de fa­milia lui de­mentă. Singura lor şan­să de su­pra­vieţuire este lup­ta îm­po­tri­va cri­mina­lilor. Oa­re vor reuşi să se sal­ve­ze? Răspunsul îl aflaţi urmărind acţiunea filmului care vă va ţine cu sufletul la gură.

An: 1986

Genul: Horror/thriller

Regia: Jeff Burr

Cu: Jennifer Banko, Viggo Mortensen

 

Parfumul dragostei

Filmul este po­ves­tea unui vîn­zător de flori care se plimbă noaptea şi se uită la ferestrele pe lîngă care trece. Într-o seară o vede pe Lisa, o tînără ocupată pînă peste cap cu ser­viciul ei la o bancă. Fiind mult prea decisă să facă o carieră, ea nu mai are timp de o viaţă personală. Lewis, vînzător de flori, se hotărăşte însă să-i trimită Lisei un imens buchet. Mişcată de gestul anonim, Lisa începe să-l caute cu disperare pe admi­ratorul său secret. Lisa îl va găsi în cele din urmă, iar cei doi se îndrăgostesc.

An: 1996

Genul: Romantic

Regia: Michael Goldenberg

Cu: Christian Slater, Mary Stuart Masterson

×
Subiecte în articol: film