x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Ian 2009   •   00:00

31 ianuarie 2009



MONSTRUL BUDIST
Joseph Fritzl, devenit celebru în întreaga lume pentru că şi-a ţinut fiica prizonieră timp de 24 de ani şi i-a făcut opt copii, s-a convertit la budism. Potrivit tabloidului britanic The Sun, Fritzl, în vârstă de 74 de ani, şi-a descoperit aplecarea spre religia orientală în închisoarea unde-şi aşteaptă procesul programat să înceapă în martie. El spune că speră să se reîncarneze într-o persoană mai bună. De asemenea, Fritzl i-a invitat pe psihologi să îi studieze comportamentul, pentru ca o poveste de groază asemănătoare să nu se mai întâmple.

LOTO ANTICRIZĂ
În vreme ce parlamentarii germani dezbăteau un pachet de măsuri anticriză, ministrul de Finanţe căuta o soluţie proprie la problemele economice. Peer Steinbrück a fost surprins de fotoreporterii de la Bild studiind un bilet la Loto, scrie AFP. Pe verso, un peisaj îmbietor: cocotieri, nisip alb şi fin, o staţiune estivală de vis. Ministrul Steinbrück râvneşte, se pare, ca de altfel cei mai mulţi dintre concetăţenii săi, la marele premiu de 35 de milioane de euro care-ar putea fi câştigat la extragerea de azi a Loteriei germane. Luat la întrebări de jurnalişti, ministrul de Finanţe a spus că biletul, gata completat, i-a fost făcut cadou.

MEDUZA NEMURITOARE
O meduză care întinereşte după împerechere a stârnit mirarea oamenilor de ştiinţă. Botezată Turritopsis Nutricula, ea este originară din zona Caraibelor, dar înoată acum în toate oceanele planetei, spun experţii de la Smithsonian Tropical Marine Institute. Meduza este capabilă să îşi recapete caracterul juvenil după ce devine matură din punct de vedere sexual şi se reproduce. Acest lucru este posibil graţie procesului de transdiferenţiere celulară, spun experţii. Ciclul se poate repeta, făcând din meduză o fiinţă potenţial nemuritoare. În vreme ce majoritatea meduzelor mor după ce s-au înmulţit, Turritopsis nutricula a dezvoltat această capacitate unică de a reveni la stadiul de polip, echivalentul unei larve, prim-stadiu de evoluţie al viitoarei meduze. Turritopsis nutricula este un pitic în lumea meduzelor, având o lungime de doar 5 milimetri.

×
Subiecte în articol: magazin