x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun STUDIU - Ce spune despre tine felul cum aşezi hârtia igienică

STUDIU - Ce spune despre tine felul cum aşezi hârtia igienică

02 Ian 2016   •   19:21
STUDIU - Ce spune despre tine felul cum aşezi hârtia igienică

În seria nesfârşită de subiecte de cercetare ciudate şi amuzante se înscrie şi cel al Gildei Carle, specialist englez în relaţii umane care, conform The Guardian, s-a ocupat serios de felul în care este aşezată la toaletă hârtia igienică.

Cum există două feluri de a aşeza hârtia pe suportul din perete şi tot atâtea de a o derula - din spate, pe dedesubt sau din faţă, pe deasupra -, Gilda Carle a tras concluzia că acest lucru spune multe lucruri despre personalitatea utilizatorului, relatează 20minutes.fr.

De exemplu, celor care desfăşoară hârtia igienică pe deasupra le place să aibă control asupra lucrurilor, sunt organizaţi şi activi.

În schimb, persoanele care o derulează pe dedesubt, dinspre perete sunt mai degrabă dependente de ceilalţi, fiabile şi caută relaţii umane cu baze solide.

Există şi utilizatori pentru care poziţia hârtiei igienice pe suport nu are nicio importanţă, cu condiţia să fie. Acest lucru înseamnă că ei sunt flexibili, au tendinţa să minimalizeze conflictele şi nu le place noutatea.

Subiectul pare oarecum trivial, însă de el se ocupă numeroşi cercetători în Statele Unite. Unii au stabilit chiar o legătură între poziţia hârtiei igienice pe suport şi vârsta, sexul, statutul socio-economic şi uneori şi orientarea politică a utilizatorilor. Au fost descoperite corelaţii şi cu deţinerea unei rulote de călătorie sau a unei pisici.

Toate aceste constatări nu sunt valabile, desigur, în cazul aşezării hârtiei pe un suport vertical, încheie ironic 20minutes.fr.

×