x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / Rudolph Giuliani se vede învingător în Florida

SUA / Rudolph Giuliani se vede învingător în Florida

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Ian 2008   •   00:00
SUA / Rudolph Giuliani se vede învingător în Florida

13:45 • Candidatul pentru învestitura republicană Rudolph Giuliani s-a declarat marţi seară "încrezător" în victoria la alegerile primare din Florida, dar a evitat întrebarea referitoare la retragerea sa în cazul unei înfrângeri, relatează AFP.

Candidatul pentru învestitura republicană Rudolph Giuliani s-a declarat marţi seară "încrezător" în victoria la alegerile primare din Florida, dar a evitat întrebarea referitoare la retragerea sa în cazul unei înfrângeri, relatează AFP.

OPTIMIST. Candidatul, care era favorit în tabăra republicană în urmă cu câteva luni, a fost invitat de Larry King în emisiunea sa, la postul de televiziune CNN. "Ştiţi de câţi bani este nevoie? Alţi candidaţi au investit şi mai mulţi bani", a spus fostul primar al New York-ului, a cărui campanie axată pe securitatea ţării şi gestionarea operaţiunilor de intervenţie imediat după 11 septembrie se loveşte acum de noi priorităţi electorale, axate pe situaţia economică. Pentru candidaţii republicani, Florida este un stat important, cu 57 de delegaţi care vor reprezenta statul la Convenţia republicană din septembrie, când se va alege candidatul la alegerile prezidenţiale de la 4 noiembrie. Miza este deosebit de mare pentru Giuliani, care a ales să ignore statele mai mici pentru a miza pe Florida, unde alegerile primare se vor organiza la 29 ianuarie, cu o săptămână înainte de maratonul electoral din 5 februarie. La acea dată republicanii din 19 state vor alege candidatul la învestitura republicană. "Adevărul este că trebuie să câştigăm în Florida", a recunoscut fostul primar al New York-ului şi "vom câştiga în Florida", a subliniat el. El a evitat întrebarea lui Larry King cu privire la retragerea sa în cazul unei înfrângeri. Însă avansul său în sondaje, care era confortabil în urmă cu câteva săptămâni, s-a redus considerabil şi, potrivit unor sondaje recente, el este în urma lui John McCain, marele învingător în alegerile din Carolina de Sud. Invitat de onoare miercuri seară, fostul primar a fost rapid intervievat de Larry King, vizibil preocupat de subiectul următor, cel al decesului actorului Heath Ledger, cunoscut mai ales pentru rolul din " Brokeback Mountain".

×
Subiecte în articol: magazin florida