x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Succese internationale

Succese internationale

07 Apr 2005   •   00:00

CARTE
Editura Rao continua seria succeselor internationale cu cateva titluri care se citesc cu sufletul la gura.

  • de SEBASTIAN S. EDUARD

  • Sunt carti care, aparute in colectia "Succese internationale", sunt subgrupate in mai multe serii.

    SERIA INCA. Seria cuprinde trei volume - "Printesa soarelui", "Aurul din Cuzco" si "Machu Picchu, Cetatea secreta" - toate scrise de Antoine B. Daniel. Numai ca Antoine B. Daniel nu este decat un pseudonim. In spatele sau se ascund trei autori: Bertrand Houette, etnolog, specialist in civilizatia incasilor, Antoine Audouard, scriitor, si Jean-Daniel Baltasat, scenarist. Pentru aceasta trilogie, cele trei persoane s-au documentat la fata locului, urmarind itinerariul propriilor personaje, de la Tumbes la Machu Picchu si de la Cuzco la Cajamarca. Rezultatul este o serie de succes, alcatuita din trei volume, o poveste plina de pasiune, lumina si mister. eroii. Personajele seriei sunt Anamaya si Gabriel. Ea este o printesa incasa, el un tanar conchistador spaniol. Razboiul ii desparte, pasiunea ii uneste, iar drama lor se impleteste cu fascinanta istorie a cuceririi Lumii Noi. In "Aurul din Cuzco", carte aparuta recent, marele oras Atahualpa este capturat de spanioli. Lacomia conchistadorilor nu are limita si ei pornesc in mars fortat spre Cuzco, Cetatea de Aur. In marsul lor spre Orasul Pumei, ei sunt opriti de razboinicii incasi care se regrupeaza. In centrul evenimentelor se afla, bineinteles, Anamaya si Gabriel.

    Armata lui Cambyses

    O alta carte din colectia "Succese internationale" este "Armata lui Cambyses", a britanicului Paul Sussman, scriitor care si-a consumat cariera intre meseria de jurnalist si vocatia de arheolog. Poate tocmai de aceea romanul "Armata lui Cambyses", care i-a adus celebritatea, este nimic altceva decat un roman politist a carui actiune se petrece in vremurile moderne, dar isi are radacina in Antichitate. In anul 522 i.Hr., Cambyses al II-lea, urmasul la tron al lui Cirus, porneste o campanie impotriva Siriei, planuind sa distruga oracolul de la Siwa. Insa, in mijlocul desertului, el dispare impreuna cu intreaga sa armata, inghitit, se pare, de o uriasa furtuna de nisip si dand astfel nastere unei legende care i-a fascinat pe antici si continua sa-i fascineze deopotriva si pe moderni. Peste doua milenii si jumatate, un cadavru mutilat apare pe malurile Nilului, langa Luxor... Un vanzator de antichitati este omorat cu cruzime in Cairo... Iar un arheolog britanic este ucis si lasat sa putrezeasca in stravechea necropola Saqqara... Si doar doi oameni cred ca aceste crime nu sunt deloc intamplatoare si ca intre ele ar putea exista nebanuite legaturi.

    SEMNALE EDITORIALE

    Jiltul vulturului

    Colectia Byblos a Editurii Curtea Veche ne propune un roman care se citeste cu sufletul la gura. Mexicul voteaza impotriva SUA in Consiliul de Securitate, iar Washingtonul, iritat, trece la represalii si, folosindu-se de controlul pe care-l detine asupra satelitilor, ii intrerupe irevocabil toate retelele de comunicatie. Mexicanii se pomenesc peste noapte fara televiziune, telefoane, radio sau Internet. Una peste alta, actualul presedinte mexican este grav bolnav si criza bate la usa...

    Speranta abandonata

    Memoriile Nadejdei Mandelstam, constituite din volumele "Fara speranta" (Polirom, 2003) si "Speranta abandonata", reprezinta una dintre cele mai impresionante marturii despre viata din Uniunea Sovietica in timpul terorii staliniste. Daca in prima carte sunt prezentati ultimii patru ani din viata lui Osip Mandelstam, cele doua arestari, exilul si moartea lui, cartea a doua se constituie intr-o opera independenta, in care autoarea isi rememoreaza existenta din momentul intalnirii cu Mandelstam.

    Conexiuni ascunse

    "In aceasta carte imi propun sa extind la domeniul social noul mod de a intelege viata, care a luat nastere din teoria complexitatii. Pentru a face acest lucru, prezint un cadru conceptual care integreaza dimensiunile biologica, cognitiva si sociala ale vietii. Scopul meu nu este doar sa ofer o viziune unificata asupra vietii, mintii si societatii, dar si sa dezvolt o viziune sistemica si coerenta despre unele probleme critice ale timpului nostru", spune autorul Fritjof Capra.

    Comunicarea nonverbala

    Celebrul autor Septimiu Chelcea revine ca si coordonator al cartii "Comunicarea nonverbala in spatiul public" (Editura Tritonic). Lucrarea prezinta 11 studii referitoare la acest subiect, de la stereotipurile din reclamele de televiziune la ochii si privirea in afisele electorale, de la comunicarea nonverbala in conduita simulata la ceea ce autorul a numit "mcdonaldizarea cumunicarii nonverbale". Extrem de densa si bine documentata, lucrarea vine cu date, analize si fotografii lamuritoare.
    ×