x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Supravietuiri record

Supravietuiri record

13 Ian 2005   •   00:00

CIUDATENII
O stewardesa a scapat cu viata dupa ce a cazut de la peste 10.000 de metri. Uite-asa, de-ai naibii! Curajosii despre care ne va vorbi de data asta Cartea Recordurilor de la Editura Rao au incercat sa-nfrunte cu capul sus incercarile, accidentale sau nu, la care au fost supusi.
MIRUNA MIHALCEA

Unul a suferit 970 de operatii… intr-o singura viata, altul a stat blocat in lift timp de 6 zile, altul a supravietuit mai mult de o ora in apele unui parau umflat, un pusti a ramas in viata dupa ce n-a mancat si n-a baut vreo 3 saptamani, iar altul n-a putut sa se spanzure "definitiv" cu nici un chip. Detalii in cele ce urmeaza.

SUPRAVIETUIRI. Persoana cu cea mai scazuta temperatura corporala certificata este Karlee Kosolofski. Rezultatul se datoreaza unei intamplari nefericite din copilarie, cand a fost incuiata afara, din greseala, pe un ger de - 22 de grade Celsius. Alt caz cu final fericit este cel al lui Michelle Funk, de 2 ani, care si-a revenit complet dupa 66 de minute petrecute in apele unui parau umflat. Si australianul Andreas Mihavecz are steaua lui norocoasa. In varsta de 18 ani, a fost inchis de politie intr-o celula si uitat acolo. Dupa 18 zile fara hrana si apa, tanarul a fost gasit la un pas de moarte. Iar povestea Vesnei Vulovic, din Iugoslavia, e poate una dintre cele mai incredibile povesti despre supravietuire si miracole. Avea 23 de ani si era stewardesa la Jugoslavenski Aerotransport, cand avionul DC-9 in care se afla a explodat. Vulovic a supravietuit unei caderi de la 10.160 de metri inaltime in interiorul unei sectiuni a cozii avionului. A stat 27 de zile in coma si inca alte 16 luni in spital pentru vindecarea fracturilor cauzate de cadere, dar… acum traieste. Insa nu doar oamenii au noroc. O pisica a fost gasita mai mult moarta decat vie dupa ce zacuse timp de 80 de zile sub daramaturile cutremurului care a lovit Taiwanul pe 21 septembrie 1999. Deshidratata si abia respirand, ea cantarea mai putin decat jumatatea greutatii normale a unei pisici sanatoase.

EVEREST UCIGAS. Celebrul Everest a facut cele mai multe victime, dintr-o lovitura, pe data de 10 mai 1996. Temperatura inregistra mai putin de - 40 de grade Celsius si vantul sufla cu 145 de kilometri pe ora. Opt alpinisti au murit in fatidica zi, iar Dr. Seaborn "Beck" Weathers a ramas blocat pe versantul sudic timp de 16 ore. Si-a pierdut mana dreapta, o parte din stanga si nasul, din cauza degeraturilor, dar a fost totusi unicul supravietuitor.

CURIOZITATI. Din iulie 1954 si pana la sfarsitul anului 1994, ghinionistul American Charles Jensen a suportat 970 de operatii pentru extirparea unor tumori. Si Kivley Papajohn, in varsta de 76 de ani, era s-o pateasca urat de tot. Ea a ramas blocata in liftul blocului timp de sase zile, de pe 28 decembrie 1987 pana pe 2 ianuarie 1988. A reusit sa supravietuiasca frigului si deshidratarii portionandu-si fructele, legumele si painea din cosul de cumparaturi. Norocul ei ca venea de la targuieli!

SPANZURATOARE ESUATA. Joseph Samuel a supravietuit condamnarii la spanzurare pentru crima, in Sydney, Australia. Dupa trei incercari esuate, criminalul norocos a fost, in cele din urma, gratiat.

OAIA BUCLUCASA. A reusit sa ramana in viata timp de 50 de zile, sub nameti, in timp ce suratele ei decedasera. Rasuflarea calda a oii a creat gauri de aer in zapada si animalul si-a mancat propria blana pentru aport de proteine.

O LUME NEBUNA, NEBUNA, NEBUNA…
Copacul in care cresc…penisuri La prima vedere, o pictura murala din orasul italian Massa Maritima pare asemanatoare cu multe altele din Regiunea Toscana. Dar, o cercetare mai amanuntita a operei de arta mentionate scoate la iveala un element cu totul neobisnuit.

Pe ramurile copacului cresc…penisuri. Sunt 25 de asfel de "fructe", de dimensiuni si forme dintre cele mai diverse, multe avand atasate si testicule. Ele atarna de crengi asemenea unor frunze care misca in bataia vantului. Pictura dateaza din secolul XIII, fiind descoperita in timpul unor lucrari de restaurare, efectuate in urma cu 4 ani.

Pana in prezent, "Copacul-Penis" era considerat drept un simbol al fertilitatii, deoarece se afla in imediata apropiere a unei fantani, principala sursa de apa a orasului in Evul Mediu. Dar, potrivit unei recente ipoteze a unui cercetator britanic, "Copacul-Penis" ar simboliza un mijloc de propaganda politica, folosit de membrii unui partid din Toscana pentru a-si discredita adversarii politici.

Colectionarul ghinionist

Un norvegian ce colectiona ilegal animale exotice a fost dus la spital de doua ori, intr-o singura zi, dupa ce a fost muscat de doi serpi veninosi diferiti. Victima a supravietuit muscaturilor, dar colectia sa a fost confiscata si risca aparitia in fata instantei, sub acuzatia de importul ilegal al unor animale salbatice in Norvegia.

Vulpe mancata in semn de protest

Un excentric artist britanic, Mark McGowan, printre ale carui "performante" se numara impingerea unei alune…cu nasul, pe strada pe care se afla resedinta premierului Tony Blair, a tinut sa protesteze, intr-un mod cu totul original impotriva unei hotarari guvernamentale.

Artistul britanic a mancat o vulpe, pe care a prajit-o in public, pentru a-si manifesta astfel dezaprobarea fata de o initiativa a autoritatilor ce interzicea vanarea animalelor respective.

Mark McGowan a descris carnea de vulpe "rumenita" drept "aproape gustoasa", desi, a recunoscut ca, in timp ce ingurgita "delicatesa", a fost, de cateva ori, pe punctul de a vomita. (Radu Popa)
×