x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sweat si Suit

Sweat si Suit

17 Mar 2005   •   00:00

MUZICA
Iubitorii rap-ului pot fi multumiti, pentru ca pe piata romaneasca s-au lansat ultimele albume ale cantaretului de culoare Nelly - "Sweat" si "Suit".
SEBASTIAN S. EDUARD

Cand Nelly a debutat muzical, in vara anului 2000, a parut ca va ramane una dintre multele noutati care nu se vor putea rupe de anonimat. Nu a fost insa asa si rapper-ul negru a dovedit ca are stofa de artist.

NOUTATI. Acum el este prezent pe piata romaneasca cu doua albume - "Sweat" si "Suit". Cele doua albume apartin insa aceleiasi viziuni artistice. Rap-ul lui se indeparteaza de genul urban, are cateva influente country, ceea ce face ca melodiile lui sa fie mai muzicale.

BIO. Nelly s-a nascut langa St. Louis. A fost descoperit de casa de discuri Universal dupa o incercare (nereusita) de a se impune cu ajutorul unui grup rap. Albumul de debut - "Country Grammar" apare in 2000. Anul urmator, cu LP-ul "Nellyville", urca pentru prima oara in topul Billboard.

"Sweat" si "Suit" sunt doua albume lansate in State in toamna lui 2004 si cotate de critica internationala de specialitate la 3-4 stele din cinci posibile. Pe cele doua parti se regasesc hituri precum: "My Place", "Flap Your Wings", "Na-nana-na", "Tilt Ya Head Back", "Play It Off", "Pretty Toes".

NICO - "Asa cum vrei"

Dupa mai bine de doi ani de la aparitia primului sau album, cea care a devenit celebra in urma colaborarii cu BUG Mafia a considerat ca e momentul sa editeze un nou material. "Asa cum vrei" este cel mai nou album al lui Nico. Acesta contine 11 piese, un remix, un cover si un featuring (cu Shoby). In materie de compozitie, materialul beneficiaza de aportul mai multor compozitori: Adu Alin, Silviu Paduraru, Marian Bogdan Tascau, Laurentiu Matei (sotul cantaretei) si Laurentiu Duta, iar majoritatea pieselor se incadreaza in stilul R&B. Fata de albumul precedent, am descoperit o Nico schimbata care, de data aceasta, are piese ce ii pun vocea in valoare mult mai bine. Surpriza cea mare a venit odata cu una dintre melodiile compuse de Laurentiu Duta: "Striga". Daca nu as fi stiut ca ascult un album semnat Nico, as fi crezut ca este vorba de o piesa a lui Duta pentru… Blondy. Cu toate acestea, "Asa cum vrei" se poate caracteriza, pe scurt, prin doua cuvinte: senzual si dinamic. (Cristina Ologeanu)

Ja Rule face regula in "Gangsta Rap"

Iar daca va era dor de un rap ceva mai dur, va recomandam Ja Rule, cu ultimul produs muzical, "R.U.L.E.". Continut explicit - cum altfel - 18 piese si un stil "gangsta rap" cu care poti sa nu fii de acord din cauza unui comercial pronuntat, dar poti sa-l asculti admirand cat de bine piesele sunt lucrate. Piese pe care vi le recomandam: "Wonderful", "New York", "Life Goes On", "Where I’am From". In lipsa de limuzina cu suspensii si "frati", albumul e de ascultat seara, cu basii dati la maxim, sa simta si vecina care te-a inundat ieri ce inseamna sa te superi.
×