x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tabieturi: Milionarii chinezi îşi iau câte trei case şi se plimbă des prin Japonia

Tabieturi: Milionarii chinezi îşi iau câte trei case şi se plimbă des prin Japonia

24 Aug 2009   •   00:00

Au trei locuinţe, investesc în artă şi călătoresc de câteva ori pe an în Japonia pentru a se relaxa şi a vedea spectacole: aceste sunt câteva detalii ale vieţii private a milionarilor chinezi, dezvăluite în presa din China - relatează EFE.



Detaliile fac parte dintr-un raport publicat în revista "Hurun", care elaborează în fiecare an lista celor mai bogaţi oameni ai celei de-a treia economii a lumii. Raportul prezintă stiluri de viaţă din înalta societate chineză, în care abundă dezvoltatorii imobiliari. Potrivit "Hurun", cei mai bogaţi chinezi au de obicei o vilă în afara oraşului şi îşi decorează locuinţa cu motive tradiţionale chineze, porţelan şi jad, dar şi cu lucrări ale unor tineri artişti contemporani ai ţării. Când este vorba de bijuterii şi ceasuri, nu lipsesc mărcile de lux occidentale. Îmbrăcămintea, mobila şi locuinţa concentrează cea mai mare parte a cheltuielilor "aristocraţilor" chinezi.

Locul cel mai obişnuit pentru a te întâlni cu aceştia în capitala chineză este restaurantul Lan, conceput de artistul francez Phillipe Stark în cartierul de afaceri. La Beijing, cheltuielile medii ale celor mai bogaţi chinezi sunt în jur de 5,7 milioane de yuani pe an (834.000 dolari), din care a cincea parte este destinată de obicei unor donaţii.

Studiul mai arată că la Beijing, unde se concentrează puterea politică, sunt mai mulţi milionari (143.000) decât la Shanghai, centru financiar şi comercial al ţării, unde locuiesc 116.000. Publicaţia citată estimează că în China există 825.000 de milionari, luând drept criteriu proprietăţi de peste 10 milioane de yuani (1,46 milioane de dolari).

×
Subiecte în articol: magazin