x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ţara lui Verde impărat

Ţara lui Verde impărat

31 Aug 2007   •   00:00

In numărul anterior aţi putut citi despre căţiva dintre cei mai bogaţi oameni din lume de-a lungul istoriei cum sunt Genghis Khan sau Machmud din Gazni. Lista continuă in acest număr.

Unii dintre cei mai bogaţi oameni din istorie şi banii lor

In numărul anterior aţi putut citi despre căţiva dintre cei mai bogaţi oameni din lume de-a lungul istoriei cum sunt Genghis Khan sau Machmud din Gazni. Lista continuă in acest număr.

RICHARD ARKWRIGHT. S-a născut la 23 decembrie 1732, fiind creditat cu invenţia războiului de ţesut. Impreună cu John Kay a demarat proiectul ce avea să schimbe industria textilă aducăndu-le cătorva oameni bogăţia, distrugăndu-i pe alţii. Prima oară maşinăria a fost pusă in folosinţă in 1768 la Preston, iar in 1879 a obţinut un brevet pentru invenţia lui. Arkwright a devenit curănd un om foarte bogat, deşi unii l-au considerat mai mult un afacerist decăt un inventator.

Howqua. A fost un important comerciant chinez, printre puţinii autorizaţi să facă comerţ cu mătase. Lider al cantonului Cohong, Howka a devenit bogat datorită comerţului intreprins intre China şi Anglia. La un moment dat, datorită prolificelor sale afaceri, a devenit cel mai bogat om din lume şi cel mai bogat om din China secolului al XIX-lea pe timpul războiului opiumului.

HETTY GREEN. "Vrăjitoarea de pe Wall Street", Hetty Green era cunoscură drept o americancă foarte bogată şi zgărcită, neincălzindu-şi niciodată măncarea pentru a face economie la căldură. Tatăl şi mătuşa ei au murit amăndoi in 1865, lăsăndu-i o moştenire de 10 milioane de dolari. Filozofia după care se ghida in viaţă era "cumpără ieftin şi vinde sump". Locuia intr-o casă ieftină din Manhattan, luănd mijlocul de transport in comun pănă la biroul din Wall Street. Intr-un final, Hetty a murit de apoplexie in 1916, lăsănd in urmă o avere 1,5 miliarde de dolari ai zilelor noastre.

WILLIAM HENRY GATES AL III-LEA. S-a născut la 28 octombrie 1955. In 1980 realizează prima afacere importantă cu IBM pentru 56.000 de dolari. In anul 1985 lansează prima versiune a sistemului de operare Windows, iar in 1989 lansează Microsoft Office, devenită cea mai populară suită de aplicaţii de birou. Din 1986, Microsoft devine companie publică, fiind cotată la bursă.

×
Subiecte în articol: magazin