x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Telecomanda

Telecomanda

14 Oct 2005   •   00:00

Uterul. certificat de proprietate

C(RAMPE) - Gica
Click pentru a mari imaginea
In sfarsit, am avut si eu o revelatie: se facea ca lumea s-a-ntors cu poalele-n sus, lasand sa i se vada, ma scuzati, chilotii tetra, cu elasticul rupt si innodat strans, ca sa nu cada. Ce ma surprinde in ultima vreme este inclinatia spre treburile casnice a majoritatii barbatilor dimprejurul meu. Dintr-o data, casa inceteaza sa mai fie o aspiratie tipic feminina, simbol al stabilitatii, sigurantei si echilibrului.

Vanatorul din masculul feroce cu dintii atroce s-a domolit. Nu-i mai place carnea cruda, parc-ar vrea-o la gratar.

Femeia pentru el? Nu poate fi decat una: este Ea. Cel putin din punctul meu de vedere, rolurile s-au schimbat radical. Am facut un sondaj printre prietenele mele si rezultatele n-au facut decat sa-mi confirme ceea ce oricum nu mai era de mult o banuiala: femeile au inlocuit sortul de bucatarie cu baioneta si scutul si-au pornit la vanatoare. Acum, pe bune, cineva trebuie sa faca si "dirty work-ul".

Preocuparea pentru treburile casei se prelungeste, in cazul barbatilor, pana la dorinta aproape necontrolata de a avea un bebe. Este motivul pentru care incearca sa fenteze metodele de contraceptie dupa propriile puteri imaginative.

La asta ma gandeam intr-o seara din saptamana trecuta, cand am vazut, la emisiunea lui Teo, de pe Pro, cum unul dintre componentii trupei Talisman facea lobby pe langa o invitata, sa toarne un bebe, ca, uite, "tanara e, frumoasa e... ce mai vrea?". Pe buna dreptate, cea in cauza s-a cam ofticat. Nu de alta, dar, daca tot s-a transformat intr-un vanator redutabil, femeia, ca pradator, are drept exclusiv de proprietate asupra propriului uter.

Si, la urma-urmei, televiziunea se numara printre catalizatorii care au contribuit din plin la schimbarea mentalitatii femeilor si, in extenso, la rasturnarea asta de situatii. La fel si muzica. La fel si literatura. La fel si filmele si orice tip de arta. O sa vina o vreme in care toate lucrurile-astea or sa se sature sa se joace de-a subtilitatea si-or sa se dea de-a berbeleacu’ peste barbati, in chip de certitudine irefutabila. Atunci, ei vor realiza ca si-au facut-o, Doamne iarta-ma, cu propria lor mana, ca responsabili pentru rasturnarea asta de situatii sunt si ei.

Si, daca tot suntem aici, femeia de televiziune mi se pare intruchiparea cea mai... hmmm... vizibila a succesului, ca prelungire a schimbarii de mentalitate. Femeia de televiziune e un pradator redutabil, care are o inteligenta atavica in a-si folosi imaginea, atuurile lasate de natura. In plus, din cauza competitiei dure, ea e nevoita sa-si rafineze in permanenta mesajul. Ceea ce, nu-i asa, e de bine.

Alessandra Stoicescu, atacata de Tanase si Tractor
Divertisment / Duminica / 20:15 / Antena 1

Si in aceasta duminica, Piata Divertis se deschide, de la ora 20:15, la Antena 1, cu un episod special din serialul "Felix si Otilea". Unchiul Johann (Florin Constantin) reuseste sa puna mana pe o fabrica, in timp ce Felix ajunge pe mana… PNA. Dar de aceasta data Felix Caraiman (Ioan Gyuri Pascu) iese basma curata. Insa cineva din "familie" tot o incurca. Corbu, unul dintre bodyguarzii lui, este arestat pentru coruptie si evaziune fiscala. Tanase si Tractor, prietenii lui Corbu, sunt pusi de Felix sa-l ajute pe acesta sa evadeze din inchisoare. Cei doi "servitori" incep sa sape un tunel lung, pana sub celula prietenului lor. Dar, in loc sa ajunga la el, cei doi se trezesc chiar in… sediul Antenei 1. Colac peste pupaza, ei ies din tunel chiar in timpul "Observatorului" prezentat de Alessandra Stoicescu. (Cristina Ologeanu)

Etapa a 9-a, Divizia A
Fotbal / Vineri - Duminica

Vineri, 14 octombrie, are loc prima partida a etapei a 9-a. Astfel, Poli Timisoara va ntAlni pe FC Vaslui, meciul fiind transmis n direct, de la ora 18:00, de Telesport. SAmbata, 15 octombrie, de la ora 15:00, TVR 2 are n program FC National - FC Arges, iar National TV va transmite, de la ora 20:00, FCM Bacau - Rapid. Ultimul meci al serii are loc ntre Dinamo si CFR Cluj. Partida este transmisa de Telesport, de la 21:30. Duminica, 16 octombrie, Poli Iasi ntAlneste pe Gloria Bistrita, de la ora 14:00. Meciul este difuzat de Telesport. De la ora 15:00, National TV are n program partida Otelul Galati - Jiul Petrosani, iar de la ora 20:15, TVR 1 va transmite confruntarea dintre Farul si lidera clasamentului, Steaua. Partida Pandurii Tg. Jiu - Sportul Studentesc, programata pentru duminica, ora 15:00, nu este televizata. (A.P.)

Ruxandra Gheorghe, la munca de ziua ei
Divertisment / SAmbata / 16:00 / TVR 1

Prezentatoarea emisiunii „Parteneri de week-end", Ruxandra Gheorghe, se pregateste sa sarbatoreasca, la 16 octombrie, mplinirea a 25 de ani. „Mie dintotdeauna mi-a placut sa organizez petreceri si sa onorez toate invitatiile pe care le-am primit. Din pacate, anul acesta am fost foarte ocupata cu emisiunea «Parteneri de week-end», pe care o realizez mpreuna cu Elena Stirbescu. Muncesc mult, pun suflet ntotdeauna si, de fiecare data, mi doresc sa iasa cAt mai bine", spune aniversata. CAt de curAnd, si va face si un cadou pe sufletul ei: va termina renovarea locuintei sale, care, dupa cum spune Ruxandra, va fi ceva de vis. (C.O.)

Best of "Bucataria lui Radu"
Culinar / Duminica / 13:15 / Pro TV

Radu Anton Roman traieste acum prin lucrurile lasate in urma sa, dar mai ales prin oamenii marcati de vorba-i mestesugita, de prezenta sa coplesitoare! Si, pentru ca telespectatorii sa resimta mai putin lipsa prietenului cu care erau obisnuiti sa ia pranzul, echipa lui Radu face o incursiune in timp si spatiu pentru a pune laolalta cele mai bune momente adunate in cei sase ani de emisiune. Acest "best of" se va intinde pe parcursul a 13 saptamani. In tot acest timp va veti putea desfata cu imagini din toate zonele geografice ale tarii, cu cele mai bune retete locale prezentate de-a lungul timpului, cele mai impresionante ritualuri si obiceiuri, dar si cele mai induiosatoare cantece. (C.O.)

Infidelitate sau vizite de curtoazie?
Divertisment / Sambata / 16:00 / TVR 1

In editia de luni a emisiunii "Tradati in dragoste" veti putea vedea cazul unui barbat din Bucuresti, care a apelat la echipa emisiunii pentru ca isi banuieste partenera de infidelitate. Lucian este impreuna cu prietena lui de aproximativ trei ani si locuiesc impreuna de numai un an. In fiecare week-end, aceasta merge singura la tara, "la niste prietene". Lucian nu ar fi intrat la banuieli daca logodnica sa nu s-ar fi intors acasa cu o vanataie pe corp, care semana foarte bine cu o muscatura. Femeia a motivat ca a cazut si, in urma accidentului, s-a ales cu acel semn. (C.O.)

Cristi Tabara, in salopeta si cizme de cauciuc
Talk-show / Sambata / 18:30 / Pro TV

Campania "Te vezi la Stirile Pro TV" coboara in mina de carbuni. In editia de sambata, Cristi Tabara si echipa caravanei prezinta imagini din Mina mortii de la Vulcan, o mina cu un renume trist, din cauza numarului mare de decese inregistrate in subteran. De la 700 de metri sub pamant, Marcel Bara, unul dintre supravietuitorii accidentului petrecut in 2001, soldat cu 14 morti, isi spune povestea vietii. (C.O.)
×