x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Telecomanda

Telecomanda

02 Iun 2005   •   00:00

  • 3 iunie 2005
  • C(RAMPE) - Gica

    Oile, mama si tata lor

    Click pentru a mari imaginea
    Deci buna ziua, domnilor, hai sictir, domnisoarelor, noapte buna, doamnelor, as dori sa va aduc la cunostinta faptul ca doar zilele alea, care vor fi trecut la data aparitiei acestei geniale scriituri, ati putut urmari un exceptional promo al unui festival de film care, anforciunatli, cum ar spune romanul, se va fi incheiat, deci oricum nu mai intereseaza pe nimeni. Adica, stati... nu... vorbim de Festivalul International de Film Transilvania care se va incheia la doua zile dupa ce veti fi citit (sau nu) acest remarcabil text. Deci cum va spuneam... despre ce vorbeam?... ah, da... deci aaa... stati putin, ca mi-e greu sa m-adun.

    Stiti promotionalul ala cu ciobanul? Stiu ca-l stiti, e imposibil sa nu-l stiti, toti intelectualii de clasa il stiu, deci trebuie sa-l stiti si dumneavoastra, ce mama ma-sii, ca doar n-oti fi niste ignoranti. Exact, e ala cu ciobanu’, care cu oile, care sta, care vine extraterestru’, care ciobanu’ se uita ce se uita, care iar mai sta, iar mai se uita, care ciobanu’ se uita-n zare, care cand se uita, ele dispare, ca sa parafrazez o binecunoscuta poezie, in care nu erau oi, ci lebede, da’ ma rog...

    Paranteza: pentru amatorii care nu stie aceste versuri, sa facem corectia necesara. Deci luati de notati si alta data sa nu mai veniti sa-mi plangeti pe umar ca n-o stiti, liniste acolo-n spate: "trece lebedele-n zare/ eu ma uit, ele dispare", dar asta nu e decat sfarsitul. Eu o stiu pe toata, da’ n-are rost sa va incarc memoria cu tot felul de lucruri geniale.

    Noi sa ne rezumam la promotionalul nostru, despre care am putea spune, intr-o prima faza, ca nu e la fel de genial ca un videoclip cu fete dezbracate... pardon... prost imbracate, dar oris’cat, e si el un clip acolo.

    Ce e foarte naspa la acest videoclip este imaginea ciobanului care sta natang cu barba-n toiagu’ lui si se uita-n zare cum dispare oile. Simt ca pe alocuri ciobanul a tras si-o injuratura nedemna de a fi reprodusa in paginile acestei publicatii, nu-i asa, serioase, dar cred, nu stiu de ce, asa simt eu, ca avea in continut ceva cu Doamne-Doamne si cu mamele lor. Adica ale extraterestrilor, adica ale acelor fiinte rele care fura oile la oameni si dispare cu ele-n zare fara absolut nici o jena.

    Acesta este promotionalul, acesta este ciobanul, acelea au fost oile, imi pare aim sori ca s-a-ntamplat asa, cand stiu din proprie experienta ca lucrurile puteau fi chiar frumoase. Asta daca, bineinteles, n-ar fi fost atat de urate. Eu as indrazni a cuteza a-l consola pe ciobanul ramas neconsolat, spunandu-i ca, de acolo de unde sunt, oile lui il iubeste si-i multumeste si nu l-a uitat, ca ie bine sanatoase, ceea ce-i doreste si lui si dumneavoastra si la toata lumea, ca le da carne la masa si au si gustare la ora zece, exact cum era cand erea cu el, numai ca acuma nu mai ie cu el, e cu aia, da’ sa stea linistit, ca si astia ie baieti buni.

    Cele mai bune momente cu Divertis inainte de despartire
    Divertisment / Duminica / 21:30 / Antena 1

    Vine vara, vine vacanta. Baietii de la Divertis vor lua si ei o pauza de vara, dar nu inainte de a va prezenta in editia din 5 iunie cele mai amuzante si pline de verva momente din sezonul care se incheie duminica. Va veti (re)intalni cu personajele pitoresti din Branca-Costesti, dar si cu acelea inventate duminica de duminica de Divertis. Cei care au urmarit emisiunea cu sufletul la gura timp de aproape un an, vor avea ocazia de a revedea scenele care au starnit cele mai multe hohote de ras pe parcursul sezonului trecut. Iar cei care au "scapat" ceva, au acum ocazia sa nu rateze gagurile baietilor de la Divertis. Multe dintre cantecele cu talc interpretate de membrii Divertis vor fi si ele prezente in editia de incheiere a unui sezon de mare succes a show-ului de la Antena 1. O editie "best of" ce nu trebuie ratata. (Cristina Ologeanu)

    Anthony Quinn, amintiri dintr-o viata
    Documentar / Vineri / 20:30 / TVR 2

    La patru ani de la trecerea in nefiinta a unuia dintre cei mai mari actori ai lumii, Anthony Quinn, TVR 2 va propune un film documentar dedicat celui care a dat viata eroului "Zorba Grecul". Filmul documentar este unul dintre ultimele care au in centru figura celebrului actor. Filmat in casa sa din Rhode Island, documentarul dezvaluie fatete mai putin cunoscute ale personalitatii actorului de doua ori castigator al Premiului Oscar. A jucat in peste 200 de filme, atat in roluri principale, cat si secundare, fiind renumit in special pentru "Lawrence al Arabiei" si "Zorba Grecul". (Cristina Ologeanu)

    O noua proba la "Folclorul contraataca"
    Divertisment / Duminica / 20:15 / Antena 1

    Editia de duminica a emisiunii "Folclorul contraataca" va aduce in prim plan o noua proba la care vor fi supusi cantaretii de muzica usoara. Ei vor trebui sa-si demonstreze nu numai calitatile vocale, ci si ca au ureche muzicala suficient de fina pentru a prinde nuantele lingvistice ale regionalismelor. Fiecare dintre folcloristi va canta o strofa dintr-un cantec popular vechi provenit din diverse zone ale tarii, iar cantaretii de muzica usoara vor trebui sa redea intocmai respectiva strofa. Echipa "popularilor" va fi formata din: Maria Carneci, Nicoleta Voica, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Gelu Voicu si Robert Tarnaveanu. Lor le vor tine piept Anne’s si cei patru baieti de la trupa Vox. (C.O.)

    Meciuri de foc pentru nationala Romaniei
    Fotbal / Sambata / 21:30 / TVR 1


    Fotbal / Miercuri / 20:30 / TVR 1

    Nationala de fotbal a Romaniei are doua meciuri de foc. Prima confruntare se desfasoara pe stadionul "Feijenoord" din Rotterdam, impotriva Olandei, partida fiind transmisa in direct de postul national de televiziune de la ora 21:30. Patru zile mai tarziu, "tricolorii" vor intalni in Ghencea reprezentativa Armeniei, meciul urmand a fi difuzat tot de TVR 1, de la ora 20:30. Cum Romania ocupa in clasament pozitia a treia cu 13 puncte, in urma Olandei (16 p) si a Cehiei (15 p), baietii nostri au neaparat nevoie de victorie in ambele meciuri pentru a spera la o calificare la CM 2006. (A.P.)
    ×