x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Televiziune de top

Televiziune de top

de Miruna Mihalcea    |    17 Iun 2005   •   00:00
Televiziune de top

De trei ori ura pentru televiziune. Pentru vedetele de rang international pe care le-au nascut si mai ales pentru banii risipiti in sistem! De-a dreptul senzational…

In acest numar, Cartea Recordurilor de la Editura Rao ne prezinta in cadru festiv recordurile cele mai rasunatoare din domeniul la care ne raportam cel mai des de vreo cincizeci si ceva de ani incoace. Cu onor, televiziunea:

CEL MAI. Un’ sa fie cel mai vizionat post tv, daca nu la Televiziunea Centrala Chineza?! Asta, evident, datorita procentului colosal de locuitori pe metru patrat de spatiu fizic, precum, iata, si de spatiu tv. Postul cu pricina e receptat de 90% dintre telespectatorii chinezi, in conditiile in care se estimeaza ca peste 1,1 miliarde de locuitori ai Chinei au acces la televiziune. Dar sa-i lasam in pace pe micuti si sa ne-ntoarcem la John Logie Baird, din Marea Britanie, care la 3 iulie 1928 a realizat prima transmise tv color. Sau la 27 iunie 1941, cand un post din cadrul NBC a prezentat prima reclama televizata, pentru un ceas Bulova.

SA CURGA BANII. Pana in aprilie 2004, in topul celor mai bine platite actrite de televiziune pentru un episod s-au clasat bucuroase Jennifer Aniston, Lisa Kudrow si Courtney Cox Arquette, toate protagoniste ale serialului "Friends". De unde si zicala: "prietenii la nevoie se cunosc…". Fiecare a plecat acasa cu aproximativ 1 milion de dolari pe episod, in ultima serie. Iar Helen Hunt a castigat aceeasi suma pentru un episod din "Mad about you" in anii ’90. Barbatii stau ceva mai bine, fir-ar sa fie! Ray Romano a "papat" 1,8 milioane din bugetul celei de-a 8-a serii a filmului "Everybody Loves Raymond", pentru un singur episod.

PUR SI SIMPLU… OPRAH WINFREY. Vedeta-uragan a semnat un contrat de 279 de milioane de dolari cu postul american de televiziune ABC, pentru a mai ramane doi ani la pupitrul emisiunii "The Oprah Winfrey Show". Adica o s-o mai vedem pe madam cam pana in 2008. Audienta? Circa 26 de milioane de telespectatori saptamanal, in SUA.

TINERETE FARA BATRANETE. "Meet the Press" de la NBC a debutat la 6 noiembrie 1947, iar din 12 septembrie 1948 e transmisa in fiecare saptamana. La multi ani!

URGENTA! Cel mai scump program tv (raport cost/episode) este "ER" (Spitalul de Urgenta) de la NBC. In perioada sa de glorie, 1998, producatorii, Warner Bros, au incheiat contract cu postul de televiziune pe trei ani, pentru 22 de episoade a cate o ora, in valoare de 13,1 milioane de dolari "bucata".

LA MINUT. Se pare ca Nicole Kidman se vinde cel mai scump, la minut. E a castigat 3,71 milioane de dolari pentru prestatia dintr-o reclama de 4 minute pentru parfumul Chanel nr.5 in decembrie 2003.

TALK-SHOW. Recordul mondial pentru cel mai lung talk-show tv, 30 de ore, este detinut de ungurul Zoltan Kovary. Kovary a discutat cu invitatii sai si a moderat emisiunea din 13 februarie 2003, ora 16:00, pana pe 14 februarie 2003, ora 22:00.
×
Subiecte în articol: televiziune